- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Πού βρίσκεται η δημοσιογράφος με το πλακάτ
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες - Η αντίδραση του Κρεμλίνου
Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Αγνοείται η τύχη της δημοσιογράφου που ύψωσε πλακάτ – όλες οι πληροφορίες.
Την ώρα που οι Ρώσοι κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους, βομβαρδίζοντας ακόμη και κατοικημένες περιοχές στην Ουκρανία, πολλοί είναι αυτοί που διαδηλώνουν και διαμαρτύρονται για τον πόλεμο.
Ανάμεσά τους και η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία έχει εξελιχθεί σε πρόσωπο των τελευταίων ωρών. Η Οβσιανίκοβα κρατώντας πλακάτ, το οποίο έγραφε «όχι στον πόλεμο, σταματήστε τον πόλεμο», μπήκε στο στούντιο του ρωσικού καναλιού Channel 1, την ώρα που μετέδιδε ειδησεογραφικό πρόγραμμα.
На Первом канале в прямом эфире выбежала женщина с плакатом pic.twitter.com/3EMbhSdIGU
— Ярослав Конвей (@YaroslavConway) March 14, 2022
Η φωνή της ακούγεται να λέει «όχι στον πόλεμο» προτού διακοπεί το πρόγραμμα από τον σκηνοθέτη.
Πριν από τη δημόσια διαμαρτυρία, η Οβσιανίκοβα κατέγραψε ένα βίντεο στο οποίο αποκαλεί «έγκλημα» όσα γίνονται στην Ουκρανία και λέει ότι ντρέπεται που εργάζεται για αυτό που αποκαλεί προπαγάνδα που Κρεμλίνου.
Μαρίνα Οβσιανίκοβα: Συγκεχυμένες οι πληροφορίες για το πού βρίσκεται η δημοσιογράφος
Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες για την τύχη της δημοσιογράφου, η οποία πιστεύεται ότι η κρατείται από τις Αρχές. «Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται η δημοσιογράφος Μαρίνα Οβσιανίκοβα», αναφέρει εκτενές δημοσίευμα του BBC.
Εχθές, Δευτέρα, μετά τη διαμαρτυρία της η Οβσιανίκοβα κρατήθηκε, ενώ ο δικηγόρος της φέρεται να την αναζήτησε σ’ όλα τα αστυνομικά τμήματα που βρίσκονται κοντά στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να την εντοπίσει.
«Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα δεν έχει βρεθεί ακόμη. Είναι φυλακισμένη για περισσότερες από 12 ώρες», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο δικηγόρος της δημοσιογράφου.
Марину Овсянникову пока найти не удалось. Она лишена свободы уже более 12 часов
— Pavel Chikov (@pchikov) March 15, 2022
Εικάζεται ότι θα καταλήξει σε κάποιο δικαστήριο της Μόσχας, αλλά «θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων το BBC.
Για «χουλιγκανισμό» κάνει λόγο το Κρεμλίνο
Νωρίτερα σήμερα το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την ενέργεια της δημοσιογράφου.
«Σχετικά με αυτή τη γυναίκα, αυτό είναι χουλιγκανισμός», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ εξαίροντας το τηλεοπτικό αυτό δίκτυο για το ποιοτικό, αντικειμενικό και έγκαιρο πρόγραμμά του.
Ποια είναι η Μαρίνα Οβσιανίκοβα
Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ η Μαρίνα Οβσιανίκοβα γεννήθηκε στην Οδησσό από Ρωσίδα μητέρα και Ουκρανό πατέρα και εργαζόταν ως τηλεοπτική παραγωγός στο Channel One, στο πλατό του οποίου μπήκε με το αντιπολεμικό πλακάτ
Έχει σπουδάσει στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν (Κρασνοντάρ) και αργότερα αποφοίτησε από τη Ρωσική Ακαδημία Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης. Επίσης έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στον όμιλο Russia TV που μετρά περίπου 118 τηλεοπτικά κανάλια και πέντε ραδιοφωνικούς σταθμούς. Σύμφωνα με το IMDB, ήταν επίσης υπεύθυνη για ειδικά εφέ και κασκαντέρ σε δυο ταινίες, Assassins Run και Ya Ne Vernus.
Η Οβσιανίκοβα πριν την παρέμβαση στο δελτίο ειδήσεων δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο επικρίνει την πολιτική του Πούτιν.
«Όλη η ευθύνη για αυτήν την επιθετικότητα ανήκει στη συνείδηση ενός ανθρώπου, του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο πατέρας μου είναι Ουκρανός και η μητέρα μου Ρωσίδα και δεν ήταν ποτέ εχθροί. Το κολιέ στο λαιμό μου λέει ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο», αναφέρει στο βίντεο.
Девушка, которая вышла в кадр во время прямого эфира программы «Время» на «Первом канале» с антивоенным плакатом — сотрудница канала Мария Овсянникова.
— Ярослав Конвей (@YaroslavConway) March 14, 2022
После появления в эфире девушку задержали. Сейчас она находится в ОВД «Останкино», об этом сообщают друзья Овсянниковой. pic.twitter.com/15eJTC1zoH
H τελευταία της ανάρτηση στο Facebook ήταν μια φωτογραφία προφίλ, με πλαίσιο το περιστέρι της ειρήνης και την ίδια να φοράει ένα κολιέ στα χρώματα της ρωσικής και της ουκρανικής σημαίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.