- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη»
Το νέο διάγγελμα από τον Ουκρανό πρόεδρο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο διάγγελμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ζήτησε στήριξη από την Ευρώπη. Τι είπε για την ένταξη στην ΕΕ.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έστειλε εκ νέου μήνυμα στην Ευρώπη να στηρίξει την Ουκρανία στον πόλεμο με τη Ρωσία. Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Στο νέο του διάγγελμα την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το βράδυ, ο Ζελένσκι ξεκαθάρισε: «Αν πέσει η Ουκρανία, θα πέσει όλη η Ευρώπη».
«Στηρίξτε την Ουκρανία. Στηρίξτε τις προσπάθειές μας και τον αγώνα μας. Αν πέσουμε, θα πέσει όλη η Ευρώπη. Μην σιωπάτε. Μην κλείνετε τα μάτια σας» δήλωσε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Και πρόσθεσε: «Στηρίξτε μας όσο περισσότερο μπορείτε. Αν κερδίσουμε -και είμαι σίγουρος γι' αυτό- θα είναι μια μεγάλη νίκη για τη Δημοκρατία. Θα είναι μια νίκη για την ελευθερία. Εγώ και όλη η Ουκρανία βλέπουμε και νιώθουμε την υποστήριξη όλου του κόσμου. Σας ευχαριστώ».
Το νέο διάγγελμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι προβλήθηκε σε γιγαντοοθόνες σε πόλεις της Πολωνίας, της Γεωργίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ουγγαρίας. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τήρησε και ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς του πολέμου (... από 04.10 και μετά στο βίντεο που ακολουθεί).
Ζελένσκι καλεί ΔΝΤ - Τι είπε για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ
Σε μια παράλληλη εξέλιξη ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με μήνυμά του στο Twitter, γνωστοποίησε ότι ζήτησε επιπλέον βοήθεια από το ΔΝΤ.
«Είχα συνομιλίες με την εκτελεστική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Συζητήσαμε για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την έκτακτη βοήθεια που ήδη μας έχει προσφέρει το Ταμείο» ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος. Αναφέρθηκε, μάλιστα, και στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, όπου επιθυμεί το ΔΝΤ να παίξει πρωτεύοντα ρόλο, όταν σταματήσει η ρωσική επίθεση.
Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Συζήτησαν για νέες κυρώσεις στη Ρωσία, ενώ μίλησαν και για την ένταξη της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Επίσης, ο Ζελένσκι είχε νέα επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, με τον οποίο, επίσης, συζήτησαν για τα ίδια θέματα, όπως και με τη Φον Ντερ Λάιεν, επικεφαλής της Κομισιόν.
Doznes of thousands of people listening #Ukraine president @ZelenskyyUa statement during a gathering in #Prague, #CzechRepublic https://t.co/RAJObMPlt3
— Filip Horký (@FilipHorky) March 4, 2022
Ο Ουκρανός πρόεδρος γνωστοποίησε επίσης ότι μίλησε και με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Δήλωσε, μάλιστα, ευγνώμων στον Τούρκο πρόεδρο για τη συνεχή υποστήριξή του. Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε τον ομόλογό του για τη συνεχιζόμενη επίθεση της Ρωσίας, ενώ του είπε ότι πρέπει να επιτευχθεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.