Κοσμος

Η Ρωσία κατηγορεί και μπλοκάρει το Facebook

Ενημέρωση μόνο από κρατικά μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Facebook
Facebook © UNSPLASH

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Facebook

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Facebook ως απάντηση - όπως υποστηρίζει - στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, ανέφερε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με την πρόσβαση να περιορίζεται σε κρατικά υποστηριζόμενα κανάλια όπως το Russia Today και το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

H κίνηση φαίνεται να επηρεάζει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι αποκόπτονται με αυτόν τον τρόπο από συγγενείς και ανθρώπους του ευρύτερου κοινωνικού τους περιβάλλοντος. Μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η συγκεκριμένη κύρωση αφορά τα ρωσικά accounts εν γένει, ή τους λογαριασμούς των Ρώσων κατοίκων.

Η εταιρεία META αυτή την εβδομάδα ανακοίνωσε ότι είχε περιορίσει την πρόσβαση στο RT και στο Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι υποβάθμισε παγκοσμίως περιεχόμενο από τις σελίδες του Facebook και τους λογαριασμούς του Instagram των ρωσικών κρατικών δικτύων, καθώς και από αναρτήσεις που περιέχουν συνδέσμους προς αυτά.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ