Κοσμος

Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Ξεκινούν πάλι σήμερα

Στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Ξεκινούν πάλι σήμερα
Διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας: Ξεκινούν πάλι σήμερα © EPA

Στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας.

Στην πόλη Μπρεστ της Λευκορωσίας στις 4 μ.μ. ώρα Ελλάδος αναμένεται να ξεκινήσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία. 

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Ria Novosti, η ουκρανική αντιπροσωπεία αναχώρησε περί τις 2 μ.μ. ώρα Ελλάδος με προορισμό το Μπρεστ, αναφέροντας ότι «οι διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν σε δύο ώρες».

Τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν και ήταν κανονικά προγραμματισμένες οι διαπραγματεύσεις, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, είχε κατηγορήσει την Ουκρανία για κωλυσιεργία σημειώνοντας πως «όπως γνωρίζετε, η διαπραγματευτική ομάδα μας είναι ήδη εκεί από χθες το βράδυ. Περίμενε τους Ουκρανούς και σήμερα το πρωί, αλλά, για να είμαι ειλικρινής, ακόμα περιμένει. Φαίνεται ότι οι Ουκρανοί δεν βιάζονται. Ας ελπίσουμε ότι θα πάνε εκεί σήμερα».

Λαβρόφ για διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «η Ουκρανία βρίσκει συνεχώς δικαιολογίες για να μην προχωρούν οι διαπραγματεύσεις», εκτιμώντας ότι «παίρνει εντολές από τους Αμερικανούς» και πρόσθεσε:

«Ένας είναι ο όρος μόνο που θέτουμε: Να είμαστε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επί ίσοις όροις. Στόχος μας δεν είναι μόνο να αποστρατιωτικοποιήσουμε και να αποναζιστικοποιήσουμε την Ουκρανία. Θέλουμε να επιτρέψουμε στους Ουκρανούς να κάνουν τις επιλογές τους», τόνισε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ