Κοσμος

Ρωσία: Fitch και Moody's υποβάθμισαν την οικονομία της σε «junk»

Υποβάθμισαν την πιστοληπτική της ικανότητα κατά έξι βαθμιδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χρηματιστήριο
Πτώση στα χρηματιστήρια λόγω κορωνοϊού © EUROKINISSI

Υποβάθμιση των οίκων Fitch και Moody's στη ρωσική οικονομία στην κατηγορία «junk» - Τεράστιο πλήγμα για το Κρεμλίνο.

Ακόμα ένα ισχυρότατο πλήγμα δέχθηκε η ρωσική οικονομία στα πλαίσια των κυρώσεων μετά την εισβολή της στην Ουκρανία από τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου 2022.

Ειδικότερα, οι οίκοι Fitch και Moody's προχώρησαν στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας κατά έξι βαθμιδες, στην κατηγορία «junk».

Και αυτό διότι οι οίκοι εκτιμούν πως οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία θέτουν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα της να εξυπηρετήσει το χρέος της και πως θα αποδυναμώσουν την οικονομία της.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κι άλλες κυρώσεις στη Ρωσία ζητά το Κίεβο

«Βάρβαρες ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας και σε κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο(Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ) Πούτιν δεν μπορεί να διαλύσει την Ουκρανία. Διαπράττει εγκλήματα περισσότερα εγκλήματα πολέμου από την οργή, δολοφονεί αθώους πολίτες», κατήγγειλε ο Κουλέμπα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ο κόσμος μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗ ΡΩΣΙΑ», έγραψε.

Νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής του Χάρκοβο ο Όλεγκ Σινεγκούμποφ, ανακοίνωσε ότι η Ρωσία εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις εναντίον της πόλης, πλήττοντας κατοικημένες περιοχές και το διοικητικό κτίριο της πόλης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ