Κοσμος

Ζελένσκι: Η στιγμή που μαθαίνει για τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

«Αυτή είναι η Ρωσία, συγχαρητήρια»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Βολοντίμιρ Ζελένσκι © Twitter

Η στιγμή που ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μαθαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο.

Η στιγμή που ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μαθαίνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν τον πύργο τηλεπικοινωνιών καταγράφηκε από την κάμερα του βρετανικού Channel 4.

Πρόκειται για τον βομβαρδισμό ο οποίος, μεταξύ άλλων, έπληξε το μνημείο του Ολοκαυτώματος Μπάμπι Γιαρ και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Κληθείς να σχολιάσει την είδηση αυτή, ο Ουκρανός πρόεδρος περιορίζεται στο να πει «αυτή είναι η Ρωσία, τα συγχαρητήρια μου».

Λίγο νωρίτερα, στο ίδιο βίντεο, που δημοσίευσε το Channel 4, ο ίδιος δηλώνει πως η καθημερινότητα του συνοψίζεται στο «δουλειά και ύπνος» ενώ απαντά και σε ερώτηση για το αν επικοινωνεί με την οικογένειά του.

Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος συνομίλησε με τον πρόεδρο Συμβουλίου της Ε.Ε. Σαρλ Μισέλ.

«Είμαστε σε στενή επικοινωνία με τον Πρόεδρο Ζελένσκι. Θαυμάζουμε το θάρρος που επιδεικνύει ο ίδιος και ο λαός της Ουκρανίας που αντιστέκεται στη βάναυση ρωσική επιθετικότητα. Η ΕΕ θα συνεχίσει να παρέχει άνευ προηγουμένου βοήθεια και υποστήριξη στην Ουκρανία», δήλωσε ο Σαρλ Μισέλ, μέσω του twitter.

Πόλεμος στην Ουκρανία: 5 νεκροί από τους βομβαρδισμούς στο Κίεβο

Το ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών αποκάλεσε την Ρωσία βάρβαρη για την επίθεση στον πύργο, που βρίσκεται κοντά σε μνημείο για τα θύματα του Μπάμπι Γιαρ, τόπος μιας από τις μεγαλύτερες σφαγές Εβραίων κατά τη διάρκεια του ναζιστικού Ολοκαυτώματος.

«Προς τον κόσμο: τι νόημα έχει να λέμε "ποτέ ξανά" για 80 χρόνια, αν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν πέφτει μια βόμβα στην ίδια τοποθεσία του Babyn Yar; Τουλάχιστον 5 νεκροί. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ