Ελλαδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ξεκίνησαν οι βομβαρδισμοί στο Κίεβο

Χτύπησαν τον πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βομβαρδισμοί στο Κίεβο
Βομβαρδισμοί στο Κίεβο © Twitter/@aldin_ww

Πόλεμος Ουκρανία - Ρωσία: Bομβαρδισμοί τώρα στο Κίεβο από ρωσικές δυνάμεις.

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο για τον οποίο είχαν προειδοποιήσει οι Ρώσοι.

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο ενώ ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Το πλήγμα, το οποίο έρχεται την έκτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, «χτύπησε» εξοπλισμό στον πύργο, ο οποίος βρίσκεται κοντά σε ένα μεγάλο μνημείο για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, είπε το υπουργείο.

«Τα τηλεοπτικά δίκτυα δεν θα λειτουργούν για λίγο», αλλά τα «εφεδρικά» συστήματα θα επιτρέψουν σε ορισμένες τηλεοράσεις να αποκαταστήσουν σύντομα τη μετάδοση, πρόσθεσε το υπουργείο.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η προειδοποίηση της Ρωσίας για τον βομβαρδισμό στο Κίεβo

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους του Κιέβου ότι θα χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», είχε δηλώσει ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Ουκρανία - Δήμαρχος Κιέβου: Ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας

Σύμφωνα με το CNN, ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, προειδοποίησε την Τρίτη σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι «ο εχθρός βρίσκεται στα περίχωρα της πρωτεύουσας», προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός «ετοιμάζεται να υπερασπιστεί το Κίεβο».

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας και οι δυνάμεις εδαφικής άμυνας, μάχονται ηρωικά για τη γη μας», δήλωσε ο Κλίτσκο.

Νωρίτερα σήμερα τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες που δείχνουν μία ρωσική αυτοκινητοπομπή να εκτείνεται σε μήκος 64 χιλιομέτρων.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εγκαταλείπουν το Κίεβο οι πολίτες

Τρόμος επικρατεί από το πρωί στο Κίεβο μετά τις δορυφορικές εικόνες που αποκάλυψαν την ρωσική φάλαγγα των 64 χιλιομέτρων να βρίσκεται έξω από την πρωτεύουσα.

Βίντεο που κυκλοφορούν αυτή την ώρα στο διαδικτύου αποτυπώνουν τον πανικό που επικρατεί  στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό όπου Ουκρανοί μαζικά επιχειρούν να εγκαταλείψουν την πόλη υπό τον φόβο μίας ευρείας κλίμακας ρωσικής εισβολής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ