Κοσμος

Η Ρωσία προειδοποιεί τους κατοίκους του Κιέβου για νέα χτυπήματα

Προκειμένου να «αποτρέψει» κυβερνοεπιθέσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσία: Kαλεί τους κατοίκους του Κιέβου που μένουν κοντά σε υποδομές πληροφοριών να απομακρυνθούν
Kίεβο © EPA Pool

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε προειδοποίηση στους κατοίκους του Κιέβου ότι ετοιμάζεται να χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης, Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Για να σταματήσουν οι κυβερνοεπιθέσεις κατά της Ρωσίας, θα πραγματοποιηθούν χτυπήματα με όπλα υψηλής ακρίβειας κατά των τεχνολογικών υποδομών της SBU (υπηρεσία ασφαλείας) και του κύριου κέντρου της Μονάδας Ψυχολογικών Επιχειρήσεων στο Κίεβο. Καλούμε τους κατοίκους του Κιέβου που ζουν κοντά σε κόμβους εκπομπής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Σύμφωνα με τον aξιωματούχο οι επιθέσεις αυτές διοργανώνονται από το 72ο Κύριο Κέντρο Πληροφοριών και Ψυχολογικών Επιχειρήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, μαζί με τις μονάδες κυβερνοεπιχειρήσεων της SBU, χρησιμοποιώντας συστήματα λογισμικού και εγκαταστάσεις επικοινωνίας στο Κίεβο, μεταδίδει το RIA Novosti.

Οι κυβερνοεπιθέσεις ξεκινησαν πριν ξεσπάσει η χερσαία εισβολή και ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία: Η κυβερνοεπίθεση στο ουκρανικό  Υπουργείο Άμυνας και δύο σημαντικές κρατικές τράπεζες ήταν η χειρότερη που είχε βιώσει ποτέ η Ουκρανία. Από την άλλη πλευρά η Ρωσία καταγγέλλει ότι έχουν δεχθεί επιθέσεις πρακτορεία ειδήσεων και κρίσιμες υποδομές της. 

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι δεν χτυπά μη στρατιωτικές υποδομές στην Ουκρανία. Ωστόσο, τα βίντεο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι φωτογραφίες και οι δορυφορικές εικόνες που αναλύθηκαν και εντοπίστηκαν γεωγραφικά από το CNN επιβεβαιώνουν ότι σε αρκετές περιπτώσεις πυκνοκατοικημένες περιοχές έχουν πληγεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι - Live


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ