Κοσμος

Βρετανία: Στα 50 χλμ από το κέντρο του Κίεβου βρίσκονται οι Ρώσοι

Tι λένε οι Αμερικανοί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κίεβο
Τάνκς στο Κίεβο © ΕPA Pool

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα 50 χλμ από το κέντρο του Κιέβου βρίσκονται οι Ρώσοι, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Ο κύριος όγκος των ρωσικών δυνάμεων που προελαύνουν προς την πρωτεύουσα της Ουκρανίας είναι περίπου 50 χιλιόμετρα από το κέντρο του Κιέβου, σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. 

Με ανάρτησή του στο Twitter, το Λονδίνο προσθέτει ότι τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα άνοιξαν μια νέα δίοδο προς την πρωτεύουσα, αφού απέτυχαν να καταλάβουν το Τσέρνιχιβ, μια πόλη στα βόρεια της Ουκρανίας.

Επισημαίνεται επίσης ότι οι αξιωματούχοι θα συνεχίσουν να παρακολουθούν αναφορές για «σποραδικές συγκρούσεις» μεταξύ ρωσικών στρατευμάτων και Ουκρανών στα βόρεια προάστια της πρωτεύουσας.

Το Κίεβο «βρίσκεται σε άμυνα», είπε ο δήμαρχός του, Βιτάλι Κλίτσκο. «Η πόλη έχει περάσει σε αμυντική φάση. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ηχούν σε ορισμένες γειτονιές. Σαμποτέρ έχουν ήδη μπει στο Κίεβο. Ο εχθρός θέλει να γονατίσει την πρωτεύουσα και να μας καταστρέψει».

Russian tanks filmed entering Ukraine's capital Kyiv - BBC News

Την ίδια ώρα ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε «Εκτιμούμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση από τους Ουκρανούς από ό,τι περίμεναν οι Ρώσοι», σύμφωνα με το Reuters.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ