- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουρές έξω από τράπεζες και καταστήματα
Πολίτες επιχειρούν να εγκαταλείψουν το Κίεβο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ουρές έξω από καταστήματα και τράπεζες - Επικρατεί συμφόρηση σε δρόμους που οδηγούν έξω από το Κίεβο.
Ουρές σχηματίζουν οι κάτοικοι στην Ουκρανία έξω από τράπεζες και καταστήματα, ενώ άλλοι επιλέγουν να εγκαταλείψουν το Κίεβο, στους κεντρικούς δρόμους του οποίου υπάρχει έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση.
Η ανησυχία και στο Κίεβο αυξάνεται, καθώς σήμερα το πρωί είδαν να πετούν στον ουρανό από πάνω τους πολεμικά αεροσκάφη και άκουγαν εκρήξεις, αλλά και σειρήνες. Ακόμη και έπειτα από εβδομάδες που Ουκρανοί και Δυτικοί πολιτικοί προειδοποιούν ότι επίκειται μια επίθεση της Ρωσίας, πολλοί άνθρωποι στο Κίεβο ξαφνιάστηκαν. «Δεν το περίμενα αυτό. Μέχρι σήμερα το πρωί πίστευα ότι δεν θα συμβεί τίποτα», δήλωσε ο Νικίτα, ένας 34χρονος εργαζόμενος σε υπηρεσίες μάρκετινγκ καθώς περιμένει σε μια μεγάλη ουρά σε σούπερ μάρκετ, έχοντας ένα καρότσι γεμάτο με μπουκάλια με νερό.
«Με ξύπνησαν. Είμαι ένας υγιής ενήλικας άνδρας. Αγόρασα τρόφιμα και θα μείνω στο σπίτι με την οικογένειά μου», πρόσθεσε.
Σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων είναι γεμάτα με ανθρώπους που κάνουν προμήθειες για να μείνουν στο Κίεβο, ενώ ακόμη λειτουργούν οι χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυκλοφοριακή συμφόρηση σε δρόμους του Κιέβου
Από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (24/2), η κυκλοφορία των οχημάτων είχε μπλοκάρει στον κεντρικό δρόμο που οδηγεί προς την πόλη Λβιβ. Τα αυτοκίνητα σχηματίζουν ουρές δεκάδων χιλιομέτρων, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.
«Φεύγω διότι ξεκίνησε πόλεμος, ο Πούτιν μας επιτέθηκε», δήλωσε η Οξάνα, η οποία οδηγεί ένα από τα αυτοκίνητα που έχουν κολλήσει στην κίνηση έχοντας την τρίχρονη κόρη της στο πίσω κάθισμα.
Η ίδια εξήγησε ότι στόχος της είναι απλώς να φύγει από το Κίεβο, μετά θα αποφασίσει πού θα πάει. «Πείτε τους (σ. σ. στη Ρωσία): “Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό. Είναι πολύ τρομοκρατικόˮ».
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο χάρτης των βομβαρδισμών
Τους στρατιωτικούς στόχους της Ουκρανίας προκειμένου να την οδηγήσουν σε παράδοση χτυπά η Ρωσία με βομβαρδισμούς από νωρίς το πρωί.
Στρατιωτικές υποδομές, αεροδρόμια και εργοστάσια είναι κυρίως οι στόχοι των ρωσικών δυνάμεων, που επί σειρά ωρών χτυπούν κυρίως με πυραύλους τύπου cruise.
Η ναυτική βάση της Οδησσού καθώς και το αεροδρόμιο του Κιέβου είναι οι δύο κυριότεροι στόχοι που έχουν ήδη πληγεί από την Ρωσία, με χιλιάδες τανκ και εκατοντάδες πολεμικά ελικόπτερα να έχουν μπει ήδη σε ουκρανικό έδαφος.Να σημειωθεί πως από νωρίς το βράδυ είχε προαναγγελθεί εμμέσως η εισβολή της Ρωσίας με την κατάρριψη όλων των τηλεπικοινωνιακών συνδέσεων στην Ουκρανία.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική εισβολή - Live όλες οι εξελίξεις
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πτήση επαναπατρισμού που ήταν προγραμματισμένη θα καθυστερήσει
Περισσότερα από 200 πλοία έχουν ρίξει άγκυρα κοντά στα στενά του Ορμούζ περιμένοντας τις εξελίξεις
Οι συγκρούσεις στο Ιράν, το κόστος ζωής και η αντίδραση από τους καταναλωτές
Πού και πώς συμβαίνουν οι θάνατοι
Ο Πέδρο Σάντσεθ και η στάση της αριστεράς στον πόλεμο του Ιράν
Το Ιράν απειλεί όσες ευρωπαϊκές χώρες συμμαχήσουν με ΗΠΑ και Ισραήλ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.