Κοσμος

Βερολίνο και Παρίσι φωταγώγησαν κτίρια στα χρώματα της Ουκρανίας

Και ενώ πληθαίνουν οι ενδείξεις για ρωσική εισβολή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βερολίνο και Παρίσι φωταγώγησαν κτίρια στα χρώματα της Ουκρανίας
Παρίσι ©/Michel Euler/ EPA Pool

Η γερμανική πρωτεύουσα φώτισε την Πύλη του Βρανδεμβούργου και το Παρίσι το Δημαρχείο του σε μια ένδειξη συμπαράστασης στην Ουκρανία.

Η γερμανική πρωτεύουσα φώτισε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το διασημότερο αξιοθέατο του Βερολίνου, στα μπλε και κίτρινα χρώματα της Ουκρανίας σήμερα, σε μια επίδειξη ενότητας με το Κίεβο, καθώς βαθαίνει η κρίση με τη Ρωσία.

Στο Παρίσι, οι αρχές φωταγώγησαν το Δημαρχείο της γαλλικής πρωτεύουσας στα ίδια χρώματα, για να επιδείξουν επίσης τη στήριξή τους.

Το Βερολίνο στέλνει σαφές μήνυμα υπέρ μιας ελεύθερης και κυρίαρχης Ουκρανίας, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης.

«Επιδεικνύουμε την αλληλεγγύη μας προς τον λαό της Ουκρανίας, τους πολλούς Βερολινέζους με ουκρανικές ρίζες, αλλά επίσης τους πολλούς Ρώσους που θέλουν την ειρήνη στη Ρωσία και την Ουκρανία», δήλωσε η δήμαρχος του Βερολίνου Φραντσίσκα Γκίφεϊ σε μια ανακοίνωση.

«Δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από να μπει ένα τέλος στην κλιμάκωση και μια ειρηνική διευθέτηση σε αυτήν την απειλητική σύρραξη», πρόσθεσε η ίδια.

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι «μία ακόμη φορά, η σκιά του πολέμου καραδοκεί στο κατώφλι της Ευρώπης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ