Κοσμος

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Οι πρώτες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλισσα Ελισάβετ: Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η Βρετανίδα ηγεμόνας, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ – Ποια τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει.
H ΕΛΙΣΑΒΕΤ Β' ΤΟΥ ΗΝΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ | ΦΩΤΟ: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Βασίλισσα Ελισάβετ: Θετική στον κορωνοϊό βρέθηκε η Βρετανίδα ηγεμόνας, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ – Ποια τα συμπτώματα που αντιμετωπίζει.

Η 95χρονη βασίλισσα Ελισάβετ βρέθηκε θετική στην Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα Κυριακή το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το ανακοινωθέν από το παλάτι αναφέρει ότι η βασίλισσα αντιμετωπίζει ήπια «συμπτώματα που μοιάζουν με κρυολόγημα», αλλά αναμένει να συνεχίσει τα «ελαφριά καθήκοντα» στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα.

«Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθήσει όλες τις κατάλληλες οδηγίες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο 73χρονος Κάρολος, διάδοχος του θρόνου, αποχώρησε στις αρχές του μήνα από μια εκδήλωση, αφού βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στον κορωνοϊό.

Πηγή των ανακτόρων είπε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Βρετανός πρίγκιπας είχε συναντηθεί με τη βασίλισσα.

Η υγεία της βασίλισσας, της μακροβιότερης και γηραιότερης μονάρχη στον κόσμο, βρίσκεται στο προσκήνιο αφού τον περασμένο Οκτώβριο είχε περάσει μια νύχτα στο νοσοκομείο για αδιευκρίνιστο λόγο και έλαβε σύσταση από τους γιατρούς να ξεκουραστεί.

Την Τετάρτη η βασίλισσα Ελισάβετ ενημέρωσε το προσωπικό των Ανακτόρων ότι δεν μπορεί να κινηθεί εύκολα μετά την πρώτη δια ζώσης εκτέλεση των καθηκόντων της αφότου ο γιος της, ο πρίγκιπας Κάρολος, βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

Το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ

Σημειώνεται ότι τον Φεβρουάριο του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γίνεται η πρώτη βασίλισσα της Βρετανίας (και του κόσμου) που θα γιορτάσει ένα πλατινένιο ιωβηλαίο, σηματοδοτώντας 70 χρόνια υπηρεσίας στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κοινοπολιτείας. Εκδηλώσεις για την επέτειο αυτής της, άνευ προηγουμένου, ιστορικής βασιλείας θα πραγματοποιούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, με αποκορύφωμα την τετραήμερη αργία των Τραπεζών από την Πέμπτη 2 έως την Κυριακή 5 Ιουνίου.

12 εκατομμύρια λίρες έδωσε η Ελισάβετ για να σωθεί ο Πρίγκιπας Άντριου

Πρόσφατα η βασίλισσα χρηματοδότησε τον διακανονισμό ανάμεσα στον πρίγκιπα Άντριου και τη Βιρτζίνια Τζιούφρι, προκειμένου να επιτρέψει σε ολόκληρη τη βασιλική οικογένεια να βάλει μια τελεία στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης που είχε απειλήσει να επισκιάσει το Πλατινένιο Ιωβηλαίο. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ