- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Φωτιά σε πλοίο που μετέφερε πάνω από 1.000 Porsche (βίντεο)
Aδιευκρίνιστη η τύχη των οχημάτων
Φωτιά ξέσπασε την Τετάρτη σε μεγάλο φορτηγό πλοίο, το οποίο μετέφερε περίπου 4.000 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων 1.100 Porsche, ανοιχτά από τις Αζόρες.
Πυρκαγιά ξέσπασε την Τετάρτη το βράδυ σε φορτηγό πλοίο που μεταφέρει οχήματα του Volkswagen Group από τη Γερμανία στις ΗΠΑ, την ώρα που έπλεε κοντά στις ακτές των νησιών Αζόρες της Πορτογαλίας, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Τα 22 μέλη του πληρώματος απομακρύνθηκαν ήδη από την Τετάρτη και δεν υπάρχουν τραυματίες.
Στο πλοίο βρίσκονταν επίσης περίπου 1.100 αυτοκίνητα Porsche, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, ενώ και η Audi επιβεβαίωσε ότι μετέφερε κάποια οχήματά της, αν και δεν διευκρίνισε τον αριθμό τους.
Εσωτερικό μέιλ της Volkswagen USA ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε 3.965 οχήματα των εταιρειών VW, Porsche, Audi και Lamborghini, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η Volkswagen δεν επιβεβαίωσε τον αριθμό των οχημάτων της που μεταφέρονται με το πλοίο και πρόσθεσε ότι αναμένει περισσότερες πληροφορίες. Σε δήλωση την Πέμπτη, εκπρόσωπος της Porsche επιβεβαίωσε ότι αρκετά αυτοκίνητα βρίσκονταν στο σκάφος και ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.
«Χαίρομαι που κανείς δεν τραυματίστηκε στη φωτιά και όλοι είναι ασφαλείς, που είναι το πιο σημαντικό. Είμαι σίγουρος ότι ό,τι κι αν συμβεί στο μέλλον, η Porsche θα κάνει σωστά από τους πελάτες της», είπε χαρακτηριστικά.
Φωτογραφία που δημοσίευσε το πορτογαλικό Λιμενικό στον ιστότοπό του την Τετάρτη δείχνει μια στήλη καπνού να υψώνεται από το πλοίο.
Το φορτηγό πλοίο «Felicity Ace» είχε αναχωρήσει από το Έμντεν της Γερμανίας, όπου η Volkswagen διαθέτει εργοστάσιο, με προορισμό το Ντέβισβιλ στο Ρόουν Άιλαντ των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο Marine Traffic.
Η πυρκαγιά έχει τεθεί υπό έλεγχο, σύμφωνα με τον επικεφαλής του λιμανιού Χόρτα στο νησί Φαϊάλ στο σύμπλεγμα των Αζορών, ενώ το πλοίο φαίνεται πως κινείται με ιδία μέσα.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Το ενδιαφέρον δεν περιορίζεται στις χώρες με ανεξάντλητα κεφάλαια
Σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, το έγγραφο ήρθε σαν παγωμένο ντους
Την άφησε στο βουνό στους –20°C: ο σύντροφος της ορειβάτισσας οδηγείται σε δίκη
Την ευθύνη για την πράξη ανέλαβε μέσω κοινωνικών δικτύων η οργάνωση Take Back Power
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Μια από τις κυρίαρχες μορφές της μεταμοντέρνας αρχιτεκτονικής του τέλους του 20ού αιώνα
Αίσθηση έχει προκαλέσει η δικαστική απόφαση στην Ιταλία
Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Μουντιάλ του 2026
Τι ερευνά το Υπουργείο Γεωργίας της χώρας
Η πρωταγωνίστρια του Country Ever After πέθανε σε ηλικία 45 ετών από καρκίνο του παχέος εντέρου
Στα όριά του το βρετανικό σύστημα υγείας
Ποιες δυνάμεις αντιδρούν και τι φοβούνται ρυθμιστές, παραγωγοί και ανταγωνιστές
Σκληρή επίθεση κατά της ΕΕ και της μεταναστευτικής πολιτικής
Το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αποκάλυψε ο γιος του Αλεσάντρο Κοστακούρτα
Τέθηκε υπό παρακολούθηση για μέρες, μέχρι το πανάκριβο κόσμημα να… επιστρέψει χωρίς ιατρική επέμβαση
Περιορίζονται δραστικά οι πτήσεις εξωτερικού προς το Καράκας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.