Κοσμος

Ο Πούτιν δεν έβαλε στο... γνωστό τραπέζι τον Μπολσονάρου

Δεν εφαρμόστηκε το πρωτόκολλο με τον Βραζιλιάνο Πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Πούτιν είδε τον Μπολσονάρου χωρίς να τον βάλει στο τραπέζι αεροδρόμιο
Βλαντίμιρ Πούτιν και Ζαίχ Μπολσονάρου © EPA/PETER KLAUNZER

Βλαντίμιρ Πούτιν - Ζαΐχ Μπολσονάρου: Κάθισαν σε απόσταση μερικών εκατοστών στην συνάντησή τους στη Μόσχα.

Μπορεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν να φωτογραφήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον Γάλλο και τον Γερμανό ομόλογό του να κάθονται στις άκρες του μήκους έξι μέτρων τραπεζιού στο Κρεμλίνο, ωστόσο ο Βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου έτυχε «θερμότερης» αντιμετώπισης. 

Ο λόγος που το Κρεμλίνο έβαζε σε απόσταση τόσων μέτρων τους δυτικούς ηγέτες ήταν η φαινομενική άρνησή τους να υποβληθούν σε ρωσικό PCR για τον κορωνοϊό, κάτι που όμως φαίνεται δέχθηκε χωρίς περιστολές ο ανεμβολίαστος Μπολσονάρου. 

table-2-960x600-1-960x600.jpg
Βλαντίμιρ Πούτιν και Eμμανουέλ Μακρόν © EPA/PETER KLAUNZER

Ως γνωστόν, όμως, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έχει κρατήσει σε ακραίες αποστάσεις όλους τους ηγέτες. Μέσα στο Φεβρουάριο, ο Πούτιν φωτογραφήθηκε να κάθεται σε κοντινή απόσταση με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ αλλά και τον πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ, κάνοντας πολλούς αναλυτές να πιστεύουν πως η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν για το ποιον θα κρατήσει σε απόσταση και ποιον όχι είναι ένα παιχνίδι πολιτικής εξουσίας.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο ηγετών έλαβε χώρα χωρίς επιπλέον μέτρα προστασίας όπως η τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων ενώ προχώρησαν κανονικά σε χειραψία πριν αρχίσουν τις συζητήσεις.

Σύμφωνα όσα αναφέρει το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου και μεταφέρει το TASS, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους θα συζητηθούν στρατηγικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας των δύο χωρών καθώς και η ανάπτυξη των εμπορικών, οικονομικών, επιστημονικών, τεχνολογικών, πολιτιστικών και ανθρωπιστικών τους σχέσεων.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δήλωσή του στους δημοσιογράφους τόνισε πως μια τέτοια συνάντηση αποτελεί μια «καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων στα πιο καίρια ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας σήμερα».

Το εξαιρετικά «αποστασιοποιημένο» τραπέζι έκανε την πρώτη του εμφάνιση κατά τη συνάντηση του Βλαντίμιρ Πούτιν την 1η Φεβρουαρίου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό, Βίκτορ Ορμπάν, και ο «Guardian» υπέθεσε τότε πως η «εκδίωξη» του Ορμπάν οφειλόταν στο ότι δεν ήθελε να μπει σε καραντίνα πριν δει τον Πούτιν, μια τυπική απαίτηση προκειμένου να συναντήσει κάποιος τον Ρώσο πρόεδρο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ