Κοσμος

Γαλλία: H ανιψιά της Μαρίν Λεπέν τάχθηκε με τον Ζεμούρ

Για προδοσία κάνει λόγο η ακροδεξιά πολιτικός Μαριόν Μαρεσάλ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαριόν Μαρέσαλ
Μαριόν Μαρέσαλ © ΕPA Pool

Η ανιψιά της Μαρίν Λεπέν και πρώην βουλευτής, Μαριόν Μαρεσάλ, δήλωσε ότι θα στηρίξει τον ακροδεξιό αντίπαλό της Ερίκ Ζεμούρ για την προεδρία της χώρας.

Η 32χρονη Μαριόν Μαρεσάλ, εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν και πρώην βουλευτής του Εθνικού Μετώπου, ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τον Ερικ Ζεμούρ ενόψει των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και όχι την θεία της, Μαρίν Λεπέν

Με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Le Parisien», η Μαριόν Μαρεσάλ που διέγραψε το επίθετο Λεπέν, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την θεία της στις εκλογές του Απριλίου, την οποία μάλιστα κατηγόρησε και για «έλλειψη οράματος». Αντιθέτως, δήλωσε πως είναι πιθανό να ψηφίσει τον άλλο ακροδεξιό υποψήφιο, ο οποίος τοποθετείται στα δεξιά της Μαρίν Λεπέν και του Εθνικού Συναγερμού (RN).

Ο παππούς της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, σχολίασε για όλα αυτά ότι η εγγονή του «νομίζει για το όνομα ότι είναι πολύ μεγάλο βάρος για να το κουβαλά στους ώμους της». Ο Λεπέν ίδρυσε το κόμμα το 1972, αλλά μόνο τη δεκαετία του ’90 εξελίχθηκε σε υπολογίσιμη πολιτική δύναμη. Μία φορά ο ίδιος το 1995 και μία φορά η Μαρίν Λεπέν το 2017 έφτασαν να διεκδικήσουν την προεδρία της χώρας.

Την ίδια ώρα παρότι είναι γνωστό ότι θεία και ανιψιά δεν έχουν καλές σχέσεις, το περιβάλλον της ακροδεξιάς πολιτικού επιχειρεί να εμφανίσει το όλο ζήτημα ως «οικογενειακή προδοσία»: «Η Μαρίν και η Μαριόν δεν είναι απλά θεία και ανιψιά. Η Μαρίν τη μεγάλωσε από τότε που ήταν μικρή. Φυσικά και μας πληγώνει. Η Μαριόν έχει μια πλευρά οπορτουνιστική» δηλώνουν κύκλοι της Μαρίν Λεπέν, η οποία γνώρισε πολλές οικογενειακές προδοσίες στην καριέρα της.

Η ίδια η Μαρίν Λεπέν, μάλιστα, μίλησε στο κανάλι CNews την Παρασκευή και κατηγόρησε την ανιψιά της για μια «βίαιη και ακραία» απόφαση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ