- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο πρώην σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον, Ντόμινικ Κάμινγκς, υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είχε προειδοποιηθεί για την εκδήλωση της 20ής Μαΐου 2020.
Ο Κάμινγκς ισχυρίζεται ότι υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου και ο ίδιος προσωπικά είχαν πει στον ιδιαίτερο γραμματέα του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, ότι η συνάθροιση της 20ής Μαΐου στην Ντάουνινγκ Στριτ έπρεπε να ακυρωθεί.
Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον και πια εκ των πλέον σφοδρών επικριτών του προέβη σε αυτή την αποκάλυψη μέσω του ιστολογίου του και του λογαριασμού του στο Twitter.
Ο Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη προ ημερών για τη συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020 και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που αυτό έχει προκαλέσει, καθώς οι αντίπαλοι είπαν ότι έπρεπε να παραιτηθεί.
«Πήγα σε αυτόν τον κήπο ακριβώς μετά τις έξι, στις 20 Μαΐου 2020, για να ευχαριστήσω ομάδες προσωπικού προτού επιστρέψω στο γραφείο μου, 25 λεπτά αργότερα, για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε ενώπιον του κοινοβουλίου. «Εκ των υστέρων, θα έπρεπε να τους είχα στείλει όλους πίσω μέσα».
Ο Τζόνσον θα αντιμετωπίσει άλλη μια δύσκολη εβδομάδα, με το μέλλον του ως πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου να βρίσκεται σε αβεβαιότητα, εν μέσω των εξαγριωμένων αντιδράσεων για τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ. Έξι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος έχουν ήδη καλέσει τον Τζόνσον να παραιτηθεί λόγω των καταγγελιών για συγκεντρώσεις με αλκοόλ, με τη συμμετοχή του προσωπικού της Ντάουνινγκ Στριτ, όταν η χώρα ήταν σε καθεστώς lockdown.
Πολλά Συντηρητικά μέλη του κοινοβουλίου αναφέρουν ότι έλαβαν εκατοντάδες email από τοπικούς ακτιβιστές και ψηφοφόρους που εξοργίστηκαν από τις αποκαλλύψεις για τα υποτιθέμενα πάρτι, μεταξύ των οποίων και ένα που έγινε τον Απρίλιο του 2021, το βράδυ πριν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β' καθίσει μόνη στην κηδεία του συζύγου της πρίγκιπα Φίλιππου.
Κρίσιμη για το μέλλον του θα είναι η ετυμηγορία της ανώτερης δημόσιας υπαλλήλου Σου Γκρέι, η οποία έχει επιφορτιστεί με τη διερεύνηση των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ και γύρω από το Γουάιτχολ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Πολλοί Τόρις λένε ότι θα αποφασίσουν μόνο όταν η Γκρέι δημοσιεύσει τα ευρήματά της, τα οποία μπορεί να είναι ήδη δοαθέσιμα αυτή την εβδομάδα.
Με πληροφορίες από Sky News
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Το «εξαιρετικά ευφυές» ζώο κατάφερε να ξεφύγει από τις παγίδες και τα ηρεμιστικά των αρχών
«Δεν υπήρξε κανένα δράμα» λέει πηγή από το περιβάλλον του
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία
Θύματα κατηγορούν αστυνομικούς ότι έκαναν τα στραβά μάτια
Χωρίς τέλος η βία μεταξύ αντίπαλων καρτέλ ναρκωτικών
Κίνηση τακτικής ή παραδοχή αδιεξόδου στο μέτωπο
Ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί την Τεχεράνη ότι ο χρόνος λιγοστεύει
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Φαντάσου να πίνεις σαμπάνια σε ένα κουπέ του 1890, ενώ η Ευρώπη περνάει έξω από το παράθυρό σου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.