Απορρίφθηκε άλλη μια προσφυγή του πρίγκιπα Άντριου
Για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης το 2001
Απορρίφθηκε άλλη μια προσφυγή του πρίγκιπα Άντριου στην αγωγή που υπέβαλε σε βάρος του η Βιρτζίνια Τζιούφρε για σεξουαλική κακοποίηση.
Ο πρίγκιπας Άντριου, στο μάτι του κυκλώνα εδώ και χρόνια λόγω των σχέσεών του με τον παιδεραστή μεγαλοεπενδυτή, Τζέφρι Επστάιν, απέτυχε στην προσπάθειά του να απορριφθεί η προσφυγή που έχει καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια μια γυναίκα, η οποία τον κατηγορεί ότι την κακοποίησε σεξουαλικά το 2001, όταν εκείνη ήταν 17 ετών.
Ο δευτερότοκος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ κινδυνεύει έτσι τώρα να βρεθεί κατηγορούμενος σε δίκη στη Νέα Υόρκη. Εάν απορρίπτονταν όλες οι προσφυγές του, ο δικστής Λιούις Κάπλαν είχε δηλώσει το φθινόπωρο ότι η δίκη θα μπορούσε να διεξαχθεί κάποια στιγμή «μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου 2022».
Εδώ και πολλά χρόνια η Βιρτζίνια Τζιούφρε ή Ρόμπερτς, μια Αμερικανίδα 38 ετών που πλέον ζει στην Αυτραλία, κατηγορεί δημοσίως τον Άντριιου. Το περασμένο καλοκαίρι αποφάσισε όμως να προσφύγει στα δικαστήρια, κατηγορώντας τον ότι ήταν ένας από τους «ισχυρούς φίλους» στον οποίο την παρέδωσε ο Επστάιν για να την κακοποιήσει σεξουαλικά όταν ήταν ανήλικη. Υποστηρίζει ότι κακοποιήθηκε τρεις φορές το 2001, στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και τις αμερικανικές Παρθένες Νήσους.
Ο πρίγκιπας προσπαθούσε εδώ και έξι μήνες να πείσει τους Αμερικανούς δικαστές να απορρίψουν την αγωγή της Τζιούφρε. Αυτή τη φορά οι δικηγόροι του επικαλέστηκαν μια συμφωνία που είχε συνάψει το 2009 η Τζιούφρε, με την οποία δεσμευόταν να μην στραφεί εναντίον του Επστάιν και «πιθανών άλλων κατηγορουμένων», λαμβάνοντας σε αντάλλαγμα το ποσό των 500.000 δολαρίων από τον Αμερικανό πολυεκατομμυριούχο.
Ο δικαστής Κάπλαν ωστόσο θεώρησε «διφορούμενη» τη συμφωνία των 40 σελίδων η οποία, όπως είπε, επιδέχεται πολλών ερμηνειών και απέρριψε την προσφυγή του πρίγκιπα. Οι δικηγόροι της Τζιούφρε επισήμαναν ότι η συμφωνία δεν κάλυπτε τον Άντριου, ο οποίος δεν γνώριζε καν την ύπαρξή της εκείνη την εποχή.
πρίγκιπας Άντριου: Στο μάτι του κυκλώνα λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν
Ο Άντριου έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια λόγω της σχέσης του με τον Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή το 2019. Η πρώην σύντροφος του Επστάιν, Γκιλέν Μάξγουελ, κρίθηκε ένοχη τον Δεκέμβριο για σωματεμπορία από δικαστήριο του Μανχάταν και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη. Έχουν κυκλοφορήσει πολλές φωτογραφίες που δείχνουν τον πρίγκιπα συντροφιά με τον Επστάιν, τη Μάξγουελ και την Τζιούφρε, όταν η τελευταία ήταν ακόμη ανήλικη.
Ο δικαστής Κάπλαν είχε απορρίψει στις 31 Δεκεμβρίου μια άλλη προσφυγή του Άντριου που ισχυριζόταν ότι η Τζιούφρε δεν μπορούσε να κινηθεί δικαστικά εναντίον του στις ΗΠΑ επειδή κατοικεί μόνιμα στην Αυστραλία.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Τα επόμενα βήματα για κατάπαυση του πυρός εν μέσω πιέσεων από την Ουάσινγκτον
Ο νεαρός έβαλε τέλος στη ζωή του το 2012
Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές ή τραυματίες
«Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Τι αναφέρουν αξιωματούχοι της τρομοκρατικής οργάνωσης
Η μετάβαση παραμένει εύθραυστη, προειδοποιεί ο ΟΗΕ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.