- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Καταδίκη από ΕΕ για τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Καζακστάν. Ο Ζοζέπ Μπορέλ εξέφρασε τη λύπη τους για τους νεκρούς στις ταραχές.
H Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε «σθεναρά την εκτεταμένη βία» στο Καζακστάν, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα για την αποκλιμάκωση της κρίσης.
«Ανησυχούμε για τη βία που ξέσπασε μετά τις ειρηνικές διαδηλώσεις στο Καζακστάν, το οποίο είναι σημαντικός εταίρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση», με την οποία έχει συνάψει «συμφωνία εταιρικής σχέσης και συνεργασίας», που βρίσκεται σε ισχύ, καθώς και «για τη σταθερότητα της περιοχής» ανέφερε ο ύπατος εκπρόσωπος της, ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκ μέρους της Ένωσης.
«Λυπούμαστε βαθύτατα για την απώλεια ζωών και καταδικάζουμε σθεναρά τις εκτεταμένες πράξεις βίας. Είναι σημαντικό να αποφευχθούν περαιτέρω κλιμακώσεις, να αποφευχθεί οποιαδήποτε υποκίνηση σε βία, να επιδεικνύεται αυτοσυγκράτηση ανά πάσα στιγμή και να αποφευχθεί η εκμετάλλευση της αναταραχής για άλλους σκοπούς» συνέχισε ο κ. Μπορέλ.
Η ΕΕ εξέφρασε την ετοιμότητά της για την παροχή βοήθειας, ώστε να επιλυθεί ειρηνικά η κρίση. «Η εξωτερική στρατιωτική υποστήριξη θα πρέπει να σέβεται την κυριαρχία και την ανεξαρτησία του Καζακστάν καθώς και τα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπορέλ στην ανακοίνωσή του.
Τέλος, η Ευρωπαϊκή Ένωση έκανε έκκληση μέσω του ύπατου εκπροσώπου της στις αρχές του Καζακστάν «να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους αυτήν τη δύσκολη στιγμή, συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των πολιτών τους, ιδιαίτερα της ελευθερίας του συνέρχεσθαι, της ελευθερίας της έκφρασης και των μέσων ενημέρωσης».
Νωρίτερα, οι αρχές της ασιατικής χώρας ανακοίνωσαν ότι οι νεκροί από τις φονικές ταραχές στο Καζακστάν έφθασαν τους 164.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Η απόφαση ελήφθη έπειτα από παράπονα
Πιέζουν οι ΗΠΑ, κρίσιμη συνάντηση με Ευρωπαίους ηγέτες στο Λονδίνο
Με ύψος 1,73 μέτρα και βάρος 75 κιλά, το T800 προσφέρει έως και πέντε ώρες αυτονομίας
Σχεδόν 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει λόγω της ασθένειας από τον Ιανουάριο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.