- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Χωρίς διάθεση να ανασκευάσει τις δηλώσεις του για τους ανεμβολίαστους που προκάλεσαν αντιδράσεις εμφανίστηκε σε παρέμβαση ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Χωρίς διάθεση να ανασκευάσει τις δηλώσεις του που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εμφανίστηκε σε νέα του παρέμβαση ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.
Τόνισε ότι εννοεί «απολύτως» τις δηλώσεις που έκανε την Τρίτη για τους ανεμβολίαστους λέγοντας ότι θέλει «να τους στριμώξει, να τους δυσκολέψει την ζωή», επικρίνοντας ορισμένους από αυτούς ότι κάνουν «την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν». Και πρόσθεσε ότι είναι δική του ευθύνη να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την απειλή της Ομικρον.
«Μπορούμε να αγανακτούμε με σχήματα λόγου της καθομιλουμένης και τα οποία εννοώ απολύτως», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Μέγαρο των Ηλυσίων μαζί με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Και πρόσθεσε: «Εγώ αγανακτώ με την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε, η πραγματική ρωγμή στην χώρα βρίσκεται εκεί, όταν ορισμένοι κάνουν την ελευθερία τους, που γίνεται ανευθυνότητα, σλόγκαν».
«Και δεν μπορώ να αφήσω να ανθούν στη χώρα μας συζητήσεις του είδους ας μην τους περιθάλψουμε λόγω των επιλογών τους’. Οχι. Και το δηλώνω ξεκάθαρα», είπε αναφερόμενος στην συζήτηση στην εφημερίδα Le Parisien, όπου απαντούσε σε δύο νοσηλευτές οργισμένους με τους ανεμβολίαστους.
Συνοψίζοντας είπε ότι «η στρατηγική του είναι απλή: εμβολιασμός, εμβολιασμός, εμβολιασμός» και τόνισε ότι η επιβολή περιορισμών στους ανεμβολίαστους είναι ευρωπαϊκή τάση.
«Το λέω με μεγάλη αποφασιστικότητα και έμφαση: οφείλουμε να το κάνουμε για το σύνολο των συμπατριωτών μας που κάνουν την προσπάθεια και εμβολιάζονται και οι οποίοι, εξαιτίας της ανευθυνότητας ορισμένων άλλων που ορισμένες φορές αποτελεί ενσυνείδητη επιλογή, μολύνονται».
«Και οφείλουμε επίσης να το κάνουμε για τους συμπατριώτες μας οι οποίοι κάποιες φορές παραδίδονται σε σκοταδιστικές απόψεις, σε απόψεις του φόβου: δεν προστατεύονται οι ίδιοι ενώ η επιστήμη, η έρευνα και η ευρωπαϊκή τεχνολογική και παραγωγική υπεροχή τούς του επιτρέπουν», πρόσθεσε.
«Αποτελεί ευθύνη μου να σημάνω λίγο συναγερμό, αυτό έκανα αυτήν την εβδομάδα, ώστε τα πράγματα να μπορέσουν να προχωρήσουν πιο γρήγορα», κατέληξε.
Εις επίρρωσιν των δηλώσεων του προέδρου της Γαλλίας, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε: «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι εργαλείο για την προστασία των εμβολιασμένων…αυτή η συζήτηση για την υπευθυνότητα και την ελευθερία είναι πολύ σημαντική στην κοινωνία μας κατά την διάρκεια μιας πανδημίας».
Ο Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει την Τρίτη: «Τους ανεμβολίαστους θέλω πολύ να τους στριμώξω, να τους δυσκολέψω την ζωή. Και θα συνεχίσω μέχρι τέλους. Αυτή είναι η στρατηγική». Οι δηλώσεις του προκάλεσαν πολιτική θύελλα την ώρα που η Γαλλική Εθνοσυνέλευση συζητούσε το νομοσχέδιο μετατροπής του υγειονομικού πιστοποιητικού σε πιστοποιητικό εμβολιασμού.
Παρά την δριμύτητα των συζητήσεων, το νομοσχέδιο ψηφίσθηκε την νύκτα της Πέμπτης.
Η Γαλλία καταγράφει κατά μέσο όρο επτά ημερών 200.000 ημερήσια κρούσματα της Covid-19, επίπεδο ρεκόρ από την έναρξη της επιδημίας, λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της παραλλαγής Ομικρον.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επεισόδια και συγκρούσεις σε πολλές πόλεις
Επιμένει στον διάλογο ο Έντι Ράμα - 13 τραυματίες και 22 συλλήψεις ο απολογισμός των επεισοδίων
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.