- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νεκρός ο άνδρας που έβαλε σημαία του ψευδοκράτους στην Ανταρκτική
Παρασύρθηκε από χιονοστιβάδα
Τραγικό τέλος βρήκε ο 28χρονος Τουρκοκύπριος, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής και τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους.
Τραγικό τέλος βρήκε ο 28χρονος Τουρκοκύπριος, ο οποίος ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο της Ανταρκτικής και τοποθέτησε τη σημαία του ψευδοκράτους. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά Μέσα Ενημέρωσης, ο άνδρας σκοτώθηκε σε δυστύχημα αφού παρασύρθηκε από χιονοστοιβάδα.
Ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του άτυχου Μπιρκάν Ουζούν. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «με θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του Τουρκοκύπριου Birkan Uzun, που μας έκανε όλους περήφανους με τα επιτεύγματά του. Έγινε πηγή περηφάνειας μας, κυματίζοντας της σημαία της “ΤΔΒΚ” σε πολλές κορυφές του κόσμου. Εύχομαι σε όλη την οικογένεια και τους θαυμαστές του κουράγιο».
Ο Ερσίν Τατάρ τόνισε πως τα επιτεύγματα, το κουράγιο, η σκληρή δουλειά του, «ο πατριωτισμός του, που τα πέτυχε με μεγάλη αφοσίωση, προσπάθεια και δυσκολίες, θα είναι πηγή έμπνευσης σε τόσους νέους ανθρώπους. Ο Μπιρκάν θα ζει για πάντα στις καρδιές μας».
Υπενθυμίζεται ότι ο 28χρονος Ουζούν, ο οποίος γεννήθηκε στην κατεχόμενη Μόρφου και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων σε εταιρεία στο των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» ότι στόχος του είναι να αναρριχηθεί στα ψηλότερα σημεία και των εφτά ηπείρων.
«Είναι ένα συναίσθημα που προκαλεί πολλή περηφάνια το να μπορείς να κυματίζεις στην ψηλότερη κορυφή τη σημαία της τδβκ, θέλησα να ευχαριστήσω τη χώρα που μεγάλωσα», είπε ο Ουζούν αναφερόμενος στο ψευδοκράτος. Η αναρρίχηση στην κορυφή του όρους Vinson στην Ανταρκτική αποτελούσε το πέμπτο σκέλος του σχεδίου, το οποίο ονόμασε «Εφτά Κορυφές», πρόσθεσε.
Με πληροφορίες από Φιλελεύθερο Κύπρου
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο γήπεδο πραγματοποιούνται εδώ και τρία χρόνια εργασίες ανακαίνισης και επέκτασης
Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα κυκλοφορίας, εξαίροντας την πράξη του νεαρού
Πάνω από 100 πυροσβέστες στη μάχη με τις φλόγες
Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε την πόλη, λέει ο υπουργός Εσωτερικών
Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγη επίσης 80μελές Κομματικό Συμβούλιο και 15μελές Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι ο κουμπαράς της Ευρώπης», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το Πακιστάν επιχειρεί να μεσολαβήσει ξανά για τον τερματισμό του πολέμου
Ασκήσεις για τα παιδιά πώς να αντιδρούν σε συναγερμό για μη επανδρωμένο αεροσκάφος
Πάνω από 1.000 οι νεκροί σε Κονγκό και Ουγκάντα
Νέες εκκενώσεις κοινοτήτων, συνολικά 26.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους
Πάνω από 44.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή - Το σχέδιο εκκένωσης είχε εκπονηθεί από το 2023
Ο οδηγός δυσκολευόταν να διατηρήσει το Bulldog στην πορεία του, θυμίζοντας σκηνές κινηματογραφικής καταδίωξης
Μπαράζ επικρίσεων για το περιεχόμενο της συμφωνίας - Επικίνδυνη κούρσα πυρηνικών εξοπλισμών στη Μέση Ανατολή
Εκτοξευτήρες πυραύλων και drones ξαναφτιάχνονται από την Τεχεράνη μετά τους βομβαρδισμούς
«Συμπεριφέρεται σαν να είναι ακόμη δήμαρχος του Μάντσεστερ», απαντάει η αντιπολίτευση
Για κινδύνους διαδικτυακής παρενόχλησης κάνουν λόγο οι Βρυξέλλες
Τρίτη επίθεση σε μια εβδομάδα στις μεγάλες αποθήκες της Wildberries
Νέο πακέτο δασμών σε πάνω από 80 εμπορικούς εταίρους - Έντονες διεθνείς αντιδράσεις
Εγκατέλειψαν άρον άρον δημοφιλή τουριστικό προορισμό
Ανάρτηση ψευδών ειδήσεων, πλαστά έγγραφα και παρενόχληση μεταξύ άλλων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.