- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γαλλία απαγορεύει στους Βρετανούς να ταξιδέψουν στη χώρα ακόμα και να τη διασχίσουν οδικώς.
Η Γαλλία επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλλει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Αρχικά είχε αποφασίσει προ ημερών να μην δέχεται Βρετανούς ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικούς λόγους.
Πλέον, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Eurotunnel, απαγορεύεται στους Βρετανούς πολίτες και η διέλευση από τη χώρα με το αυτοκίνητο, εκτός κι αν έχουν γαλλική κατοικία.
Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και αν το ταξίδι γίνεται για ιατρικούς λόγους, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει PCR τεστ μόλις 24 ώρες πριν την άφιξή τους στη Γαλλία. Παράλληλα, είναι υποχρεωτική η καραντίνα εφτά ημερών και η εκ νέου υπόδειξη αρνητικού τεστ μετά το πέρας της. Από το μέτρο εξαιρούνται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων.
Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων ξανά στη Μ. Βρετανία
Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19 σήμερα στην Αγγλία, ενώ περισσότερες από 183.000 επιπλέον μολύνσεις, ένα νέο ρεκόρ καταγράφηκε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.
Η χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες στην Ευρώπη από την πανδημία, ανακοίνωσε 183.037 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, όπως και 57 θανάτους, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 148.089, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.
Στην Αγγλία, 10.462 άνθρωποι νοσηλεύονταν με Covid-19 σήμερα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, που σηματοδοτεί μια αύξηση 48% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία υγείας NHS England.
Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο, δηλαδή 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.
Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν επίσης τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά μετά την εισαγωγή τους, ενώ κανένας επικαιροποιημένος αριθμός δεν είναι διαθέσιμος σήμερα σχετικά με τις νοσηλείες στο σύνολο της Βρετανίας.
Μπροστά στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, που είναι πλέον κυρίαρχη, η Βρετανία ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, η οποία έχει ήδη επιτρέψει τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης στο 57,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του νησιού από τις ΗΠΑ
Άμεση και οργισμένη η διπλωματική αντίδραση της ινδικής κυβέρνησης
Περιοδεία στην Αφρική για τον ποντίφικα
«Η αμερικανική πυρηνική ομπρέλα παραμένει ο ύψιστος εγγυητής ασφάλειας για την Ευρώπη»
Η τρυφερή ανάρτηση στο instagram
Εξουδετερώθηκε ο δράστης - Έβαλε φωτιά στο διαμέρισμά του πριν την επίθεση
Η δωρεάν είσοδος στα εθνικά μουσεία και τις γκαλερί της χώρας είχε θεσπιστεί το 2001
Η στροφή στην τεχνητή νοημοσύνη προκαλεί «αναταράξεις» στον τεχνολογικό κολοσσό
Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 2.300 ανθρώπους από τις 2 Μαρτίου
Το μήνυμα μετά το νέο κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ
Η σπάνια περίπτωση μιας γυναίκας που διέψευσε τις προγνώσεις των γιατρών
Το Ιράν ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες πως επαναφέρει «τον αυστηρό έλεγχο»
Η ανακοίνωση της Τεχεράνης
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε τη δημοσιοποίησή τους ήδη από τον Φεβρουάριο
Το κορίτσι που έγραφε μυθιστορήματα στα 9 της χρόνια, βγήκε από το σπίτι στα 25 της — και εξαφανίστηκε για πάντα
Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Λέων επιχειρεί να εδραιωθεί ως ηθική φωνή του πλανήτη
Η απόφαση του Ιράν να επιτρέψει τη ναυσιπλοΐα φέρνει ανακούφιση στην παγκόσμια αγορά ενέργειας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.