Κοσμος

Γαλλία: «Μπλόκο» στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λούβρος, Παρίσι, Γαλλία
© Alexander Kagan / Unsplash

Η Γαλλία απαγορεύει στους Βρετανούς να ταξιδέψουν στη χώρα ακόμα και να τη διασχίσουν οδικώς.

Η Γαλλία επεκτείνει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχει επιβάλλει στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Αρχικά είχε αποφασίσει προ ημερών να μην δέχεται Βρετανούς ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την χώρα είτε για τουρισμό είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Πλέον, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του Eurotunnel, απαγορεύεται στους Βρετανούς πολίτες και η διέλευση από τη χώρα με το αυτοκίνητο, εκτός κι αν έχουν γαλλική κατοικία. 

Υπενθυμίζεται ότι ακόμα και αν το ταξίδι γίνεται για ιατρικούς λόγους, όλοι οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει PCR τεστ μόλις 24 ώρες πριν την άφιξή τους στη Γαλλία. Παράλληλα, είναι υποχρεωτική η καραντίνα εφτά ημερών και η εκ νέου υπόδειξη αρνητικού τεστ μετά το πέρας της. Από το μέτρο εξαιρούνται οι οδηγοί βαρέων οχημάτων.

Κορωνοϊός: Ρεκόρ κρουσμάτων ξανά στη Μ. Βρετανία

Την ίδια ώρα, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι νοσηλεύονται με Covid-19 σήμερα στην Αγγλία, ενώ περισσότερες από 183.000 επιπλέον μολύνσεις, ένα νέο ρεκόρ καταγράφηκε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

Η χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες στην Ευρώπη από την πανδημία, ανακοίνωσε 183.037 κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών, όπως και 57 θανάτους, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 148.089, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης.

Στην Αγγλία, 10.462 άνθρωποι νοσηλεύονταν με Covid-19 σήμερα, ένα πρωτόγνωρο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, που σηματοδοτεί μια αύξηση 48% σε μία εβδομάδα, σύμφωνα με τη δημόσια υπηρεσία υγείας NHS England.

Στο Λονδίνο, επίκεντρο του κύματος της Όμικρον, 3.310 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο νοσοκομείο, δηλαδή 63% περισσότεροι από την προηγούμενη εβδομάδα και ο υψηλότερος αριθμός από τον Φεβρουάριο.

Οι αριθμοί αυτοί συμπεριλαμβάνουν επίσης τα άτομα που έχουν διαγνωστεί θετικά μετά την εισαγωγή τους, ενώ κανένας επικαιροποιημένος αριθμός δεν είναι διαθέσιμος σήμερα σχετικά με τις νοσηλείες στο σύνολο της Βρετανίας.

Μπροστά στο κύμα της παραλλαγής Όμικρον, που είναι πλέον κυρίαρχη, η Βρετανία ξεκίνησε μια μαζική εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων, η οποία έχει ήδη επιτρέψει τη χορήγηση μιας επιπλέον δόσης στο 57,5% του πληθυσμού ηλικίας άνω των 12 ετών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ