Ελλαδα

Πληροφορίες για περισσότερα από 30.000 κρούσματα σήμερα

Έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 26.000

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ερμού
Ερμού © EUROKINISSI

Νέα έκρηξη αναμένεται να καταγραφεί σήμερα στον αριθμό των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως προκύπτει από την πρωινή ενημέρωση που πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ.

Από την πρωινή ενημέρωση που πραγματοποιείται από τον ΕΟΔΥ προκύπτει νέα έκρηξη στα ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ertnews.gr έχουν ήδη καταγραφεί πάνω από 26.000 οπότε αναμένεται να ανακοινωθούν πάνω από 30.000 κρούσματα.

«Συναγερμός» Σαρηγιάννη για έως και 60.000 κρούσματα κορωνοϊού

Οι προβλέψεις για πάνω από 30.000 κρούσματα ήρθαν λίγη ώρα αφότου ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρούσματα κορωνοϊού που αυξάνονται στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης έκανε λόγο για ως και 60.000 κρούσματα ενώ τόνισε ότι «τις επόμενες 10 ημέρες τα κρούσματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε αυξητική πορεία, φθάνοντας έως και τα 30.000 - 40.000». Προειδοποίησε, δε, πως «η Όμικρον σαρώνει τη χώρα και η Δέλτα δεν έχει αποχωρήσει».

Ως προς τα μέτρα, επεσήμανε πως «το αποτέλεσμα θα φανεί μετά από 10 ημέρες», ενώ σε ό,τι αφορά την κορύφωση του «κύματος» σημείωσε ότι «αναμένεται στις 23 Ιανουαρίου και έπειτα, θα μπορούμε να μιλάμε για αποκλιμάκωση».

Για το «αποτύπωμα» της Πρωτοχρονιάς, είπε ότι θα φανεί τα Φώτα, σημειώνοντας ότι στην παρούσα φάση βλέπουμε τον αντίκτυπο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ