Κοσμος

Βίντεο με μασκοφόρο που απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ

Λίγες ώρες μετά την προσπάθεια νεαρού να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Bίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ
Bίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί να σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ © Twitter/Sun

Βίντεο δείχνει μασκοφόρο με βαλλίστρα να απειλεί ότι σκοτώσει τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη νεαρού άνδρα που προσπάθησε να εισβάλλει στο κάστρο του Ουίνδσορ και οδηγήθηκε σε ψυχιατρική κλινική, η Sun δημοσιεύει βίντεο που δείχνει έναν άνδρα οπλισμένο με βαλλίστρα να απειλεί να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ, «παίρνοντας εκδίκηση για την σφαγή του 1919 στο Αμριτσάρ».

Το βίντεο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα πιστεύεται ότι απεικονίζει τον 19χρονο συλληφθέντα ύποπτο να κραδαίνει μια μαύρη βαλλίστρα και να εξαπολύει απειλές στην κάμερα, χρησιμοποιώντας φίλτρο παραμόρφωσης φωνής.

Στο βίντεο που έστειλε σε φίλους του ο Jaswant Singh Chail, 24 λεπτά πριν την εισβολή του στο κάστρο τη νότια Αγγλία σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ζητεί συγγνώμη που θα σκότωνε την Ελισάβετ, αλλά λέει ότι επρόκειτο για επίθεση εκδίκησης.

«Αυτό είναι εκδίκηση όσων πέθαναν στη Σφαγή του Τζαλιανγουάλα Μπαγκ. Είναι επίσης εκδίκηση για όσους έχουν θανατωθεί, βασανιστεί και υποστεί διακρίσεις λόγω της φυλής τους», είπε στο βίντεο, με αλλοιωμένη φωνή ο 19χρονος, που είναι ινδικής καταγωγής.

Η «Σφαγή του Αμριτσάρ» είναι ένα τραγικό ιστορικό γεγονός που σημάδεψε την ιστορία της Ινδίας: Στις 13 Απριλίου 1919, οι Βρετανικές δυνάμεις στο Τζαλιανβάλα Μπαγκ άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας πολιτών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 379 διαδηλωτές και να τραυματιστούν άλλοι 1.200.

Ο ύποπτος που συνελήφθη ανήμερα τα Χριστούγεννα δεν έχει κατονομαστεί ακόμα επίσημα, αλλά πολλά βρετανικά ΜΜΕ θεωρούν ότι πρόκειται το ίδιο πρόσωπο με τον μασκοφόρο στο βίντεο.

Ο 19χρονος συνελήφθη το πρωί των Χριστουγέννων λίγη ώρα αφότου εντοπίστηκε να περιπλανιέται στους κήπους του κάστρου του Ουίνδσορ έχοντας περάσει τον εξωτερικό φράχτη. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ