- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
ΗΠΑ-Ρωσία: Αμερικανικό αεροπλανοφόρο παραμένει στη Μεσόγειο
Μετά από απόφαση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν εν μέσω των εντάσεων των δύο χωρών
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν αποφάσισε να παραμείνει στη Μεσόγειο αεροπλανοφόρο το οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου.
Στη Μεσόγειο θα παραμείνει αμερικανικό αεροπλανοφόρο το οποίο επρόκειτο να αναπτυχθεί στην περιοχή του Κόλπου, για να «καθησυχάσει» τους Ευρωπαίους εν μέσω των εντάσεων με τη Ρωσία, μετά από απόφαση του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν.
«Ο υπουργός Άμυνας διέταξε την αεροναυτική δύναμη του USS Harry Truman να παραμείνει στη ζώνη επιχειρήσεων της ευρωπαϊκής διοίκησης (EUCOM) αντί να μεταβεί στη ζώνη επιχειρήσεων της κεντρικής διοίκησης (CENTCOM), όπως προβλεπόταν», ανέφερε μια αξιωματούχος του Πενταγώνου, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί.
Χωρίς να αναφερθεί στις εντάσεις για την Ουκρανία, όπου το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του κατηγορούν τη Μόσχα πως έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς στα σύνορα και ότι ετοιμάζεται να προχωρήσει σε εισβολή, η αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας υπογράμμισε ότι η αλλαγή της αποστολής της αρμάδας «αντανακλά την ανάγκη για συνεχή παρουσία στην Ευρώπη».
«Είναι απαραίτητη για να επαναβεβαιώσουμε στους συμμάχους μας και τους εταίρους μας τη δέσμευσή μας στη συλλογική μας ασφάλεια», πρόσθεσε η ίδια.
Το USS Harry Truman με την αεροναυτική δύναμη συνοδείας του έφθασαν στη Μεσόγειο τη 14η Δεκεμβρίου, με προορισμό την περιοχή του Κόλπου μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.
Η Ρωσία και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να οργανώσουν συνομιλίες τη 10η Ιανουαρίου που θα επικεντρωθούν στην Ουκρανία και στην ασφάλεια στην Ευρώπη. Θα ακολουθήσουν δύο ημέρες αργότερα σύνοδος του συμβουλίου NATO/Ρωσίας και μία ημέρα αργότερα συνομιλίες στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), φόρουμ που ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του ψυχρού πολέμου για να ευνοήσει τον διάλογο Ανατολής-Δύσης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Kαθώς ο Φλάβιο Μπολσονάρο αμφισβητεί την ήττα του
: Συμβιβασμός 400.000 λιρών
Μήνυμα προς την Τουρκία και τη Λιβύη έστειλαν από τον ΟΗΕ η Ελλάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κύπρος, η Αίγυπτος, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Νέες επιθέσεις ανακοίνωσαν οι Χούθι
Ο Λούλα μετέτρεψε εκατομμύρια υποστηρικτές σε δίκτυο διανομής, ενώ διεκδικούσε δικαστικά ίση μεταχείριση στις πλατφόρμες
Λίγες ημέρες μετά τη συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο
Η απάντηση του δισεκατομμυριούχου στον Κρίστοφερ Νόλαν μέσω Grok διχάζει το κοινό
Η δήλωση του Γιώργου Γεραπετρίτη
Ο Τούρκος πρόεδρος υπερασπίστηκε τη συμφωνία με τη Λιβύη
Οι διάλογοι που έρχονται στο φως μετά τις αποκαλύψεις για το υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του
Το φοιτητικό ψηφοδέλτιο έχει δεσμευτεί κατά των κυρώσεων στη Ρωσία και της ένταξης στο ΝΑΤΟ
Τι εξετάζουν τώρα οι τουρκικές αστυνομικές αρχές
Ανοιχτά παραμένουν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν τη νέα κυβέρνηση
Ο Λεονάρντο Μαρία Ντελ Βέκιο υποστηρίζει ότι θα διατηρούσε τη δημοσιογραφική ανεξαρτησία της
Η μόνιμη απαγόρευση κυκλοφορίας τέθηκε σε ισχύ μεταξύ Selfridges και IKEA
Οι Βρετανοί το ξανασκέφτονται 10 χρόνια μετά τη μεγάλη έξοδο από την ΕΕ
Τι νόημα έχει να διαδηλώνεις και να εξεγείρεσαι και να τα σπας όταν σε λίγες μέρες μπορείς να αλλάξεις την κυβέρνηση;
Το τραγικό συμβάν που οδήγησε στη δημιουργία της παράταξης
Μήπως το οικονομικό πρόβλημα της Γαλλίας είναι το πολιτικό πρόβλημα της ΕΕ;
Το στιγμιότυπο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.