Κοσμος

Η Κίνα έφθασε επισήμως τις 100.000 κρούσματα κορωνοϊού

Από την έναρξη της πανδημίας Covid-19

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αστυνομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Πεκίνο - Η Κίνα έφθασε τις 100.000 κρούσματα
Αστυνομικός με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Πεκίνο - Η Κίνα έφθασε τις 100.000 κρούσματα © EPA/ROMAN PILIPEY

Στην Κίνα τα κρούσματα κορωνοϊού έφθασαν τις 100.000 από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην πόλη Ουχάν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι έφτασε τα 100.000 κρούσματα κορωνοϊού από την αρχή της πανδημίας, η οποία εμφανίστηκε για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια στην πόλη Ουχάν στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Πέρα από μικρές, σποραδικές εστίες, η Κίνα κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού στο έδαφός της ήδη από την άνοιξη του 2020.

Έκτοτε οι Κινέζοι έχουν επιστρέψει σχεδόν σε έναν κανονικό τρόπο ζωής. Η Κίνα καταγράφει καθημερινά μόλις μερικές δεκάδες κρούσματα, την ώρα που άλλες χώρες του κόσμου μετρούν χιλιάδες νέες μολύνσεις.

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 ότι υπάρχουν 77 νέα κρούσματα covid-19 σε εθνικό επίπεδο, ανεβάζοντας σε 100.000 τον συνολικό, επίσημο αριθμό ασθενών που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.

Συγκριτικά, την Τετάρτη (15/12) η Βρετανία ανακοίνωσε ρεκόρ νέων κρουσμάτων, 78.610 μέσα σε 24 ώρες, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Η Κίνα δεν μετρά στα κρούσματα κορωνοϊού τους ασθενείς που είναι ασυμπτωματικοί

Ωστόσο, αντίθετα με τις περισσότερες χώρες, οι Κινέζοι δεν περιλαμβάνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς στον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων. Τους μετρούν ξεχωριστά, ανακοινώνοντας τον αριθμό τους κάθε 15 ημέρες περίπου.

Μια εστία της επιδημίας εντοπίστηκε τις τελευταίες ημέρες στην πλούσια, βιομηχανική επαρχία Ζεζιάνγκ, όπου σήμερα ανακοινώθηκαν 56 νέα κρούσματα.

Πόσοι είναι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Κίνα

Στην Κίνα τα συνολικά θύματα της πανδημίας Covid-19 έχουν ξεπεράσει τις 4.600. Ειδικότερα, όπως το Υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας,  έχουν πεθάνει 4.636 ασθενείς από επιπλοκές της Covid-19.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί από τις κινεζικές αρχές, από τον Μάιο του 2020 επισήμως έχουν πεθάνει από κορωνοϊό μόνο δύο ασθενείς στη χώρα.

Κινέζοι στο Πεκίνο με μάσκα για κορωνοϊό διασχίζουν διάβαση πεζών εν μέσω πανδημίας
Κινέζοι στο Πεκίνο με μάσκα για κορωνοϊό διασχίζουν διάβαση πεζών εν μέσω πανδημίας © EPA/ROMAN PILIPEY

Πώς πηγαίνουν οι Κινέζοι σε εστίαση, καταστήματα, εργασία και νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας

Οι Κινέζοι μπορούν να πηγαίνουν κανονικά στα εστιατόρια, τα καταστήματα, τα νοσοκομεία, τους τουριστικούς χώρους και στην εργασία τους, όμως πρέπει να επιδεικνύουν ένα πιστοποιητικό στο κινητό τους τηλέφωνο.

Αυτό εμφανίζεται υπό τη μορφή ενός κωδικού QR και το οποίο βεβαιώνει ότι το άτομο που το διαθέτει:

  • Δεν έχει μεταβεί σε περιοχή, η οποία έχει πληγεί από Covid-19 και
  • δεν έχει έρθει σε επαφή με κρούσμα.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 ενθαρρύνεται έντονα στην Κίνα. Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ουσιαστικά επιβάλλεται στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις και στους δημόσιους υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, έχουν χορηγηθεί 2,63 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων στη χώρα, ο πληθυσμός της οποίας αριθμεί 1,4 δισεκατ. κατοίκους. Ωστόσο δεν διευκρινίζει το ποσοστό του πληθυσμού που έχει ανοσοποιηθεί πλήρως απέναντι στον κορωνοϊό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ