Κοσμος

Φινλανδία: Η πρωθυπουργός πήγε σε μπαρ ενώ είχε επαφή με κρούσμα

Η δημόσια συγγνώμη από τη Σάνα Μάριν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν
Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν © EPA/JOHANNA GERON

Η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν ζήτησε συγγνώμη που πήγε σε μπαρ, ενώ είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Στη Φινλανδία η πρωθυπουργός Σάνα Μάριν ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες σήμερα Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2021 για τη νυχτερινή της έξοδο, ενώ είχε έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

«Έκανα λάθος. Θα έπρεπε να είχα εξετάσει την κατάσταση πιο προσεκτικά» τόνισε σε δήλωσή της στο δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο Yle.

Τα τελευταία 24ωρα η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν βρίσκεται αντιμέτωπη με σφοδρές επικρίσεις, αφότου πέρασε μια βραδιά σε μπαρ αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με κρούσμα Covid-19. Η Σάνα Μάριν, μία από τις νεότερες επικεφαλής κυβερνήσεων παγκοσμίως, ηλικίας 36 ετών, ζήτησε συγγνώμη, αφότου ένα περιοδικό δημοσίευσε φωτογραφίες της σε ένα μπαρ στο Ελσίνκι, λίγες ώρες μετά τη θετική διάγνωση με κορωνοϊό του υπουργού Εξωτερικών της Πέκα Χάβιστο.

Γιατί η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν δεν μπήκε καραντίνα για τον κορωνοϊό

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό, το περιβάλλον της είχε επιβεβαιώσει, σε πρώτη φάση, ότι οι σχετικές οδηγίες για τον κορωνοϊό, που βρίσκονται σε ισχύ, δεν την υποχρέωναν να τεθεί σε απομόνωση, παρά το γεγονός ότι είχε έρθει σε επαφή με ένα πρόσωπο που είχε μολυνθεί από τη νόσο.

«Θα έπρεπε να επιδείξω μεγαλύτερη διακριτικότητα και να επαναβεβαιώσω τις οδηγίες, που μου είχαν δοθεί. Λυπάμαι πραγματικά που δεν κατάλαβα ότι έπρεπε να το κάνω» είχε αναφέρει σε μήνυμά της στο Facebook. Σε δημοσκόπηση που διεξήγαγε το τηλεοπτικό δίκτυο MTV3, τα 2/3 των ερωτηθέντων χαρακτήριζαν την έξοδό της «σοβαρό σφάλμα».

Η Σάνα Μάριν είναι πρωθυπουργός στη Φινλανδία
Η Σάννα Μάριν είναι πρωθυπουργός στη Φινλανδία © EPA/FILIP SINGER

Η αντιπολίτευση αποδοκίμασε επίσης σφόδρα την πρωθυπουργό της Φινλανδίας, που δεν είδε ένα μήνυμα στο κινητό της κατά τη διάρκεια της νύχτας, το οποίο την ενημέρωνε ότι έπρεπε τελικά να τεθεί σε απομόνωση. Και αυτό γιατί το επαγγελματικό της τηλέφωνο το είχε αφήσει στο σπίτι.

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2020 και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη το πρώτο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού, η πρωθυπουργός της Φινλανδίας Σάνα Μάριν είχε βρεθεί αρνητική στον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από Sky News/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ