Κοσμος

Τι είπε ο Πάπας Φραγκίσκος πριν το ταξίδι σε Ελλάδα και Κύπρο

Η ανάρτηση στο Twitter - Με ποιους θα συναντηθεί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάπας Φραγκίσκος
Πάπας Φραγκίσκος © EPA/Ettore Ferrari

Ο Πάπας Φραγκίσκος στέλνει μήνυμα στον ελληνικό και κυπριακό λαό λίγο πριν από το ταξίδι του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ετοιμάζεται για το ταξίδι στην Κύπρο και την Ελλάδα. Λίγο πριν από την άφιξή του στην Ελλάδα, την παραμονή στην Αθήνα και την επίσκεψη στη Λέσβο, ο Ποντίφικας έγραψε στο Twitter ένα μήνυμα, απευθυνόμενος στον ελληνικό και τον κυπριακό λαό.

«Αύριο θα πάω στην Κύπρο και την Ελλάδα για να επισκεφτώ τους πληθυσμούς σε αυτές τις χώρες με την πλούσια ιστορία, την πνευματικότητα και τον πολιτισμό. Θα είναι ένα ταξίδι στις πηγές της αποστολικής πίστης και αδελφότητας ανάμεσα σε Χριστιανούς διαφόρων δογμάτων. Προσευχηθείτε μαζί μου».

Την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος θα βρεθεί στην Κύπρο ενώ από τις από τις 4 μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου έρχεται στην Ελλάδα, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει δώσει στη δημοσιότητα το Βατικανό. Σημειώνεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος είχε επισκεφθεί ξανά την Ελλάδα τον Απρίλιο του 2016 εν μέσω της μεταναστευτικής κρίσης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έρχεται στην Ελλάδα καλεσμένος της Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα θα μεταβεί απευθείας στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη σε αίθουσα του Προεδρικού Μεγάρου. Στη συνέχεια θα δώσει μια ομιλία την οποία θα παρακολουθήσουν ξένοι αξιωματούχοι. Στη Λέσβο θα επισκεφτεί τη δομή μεταναστών και προσφύγων στο Καρά Τεπέ.

Την Κυριακή η άφιξη του Πάπα Φραγκίσκου - Πυρετώδεις προετοιμασίες στο ΚΥΤ Καρά Τεπέ | 1/12/21 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ