- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέα μέτρα για την COVID-19 ανακοινώνει αύριο η γαλλική κυβέρνηση
Η τρίτη ενισχυτική δόση από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι επίσης διαθέσιμη για την ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών
Γαλλία-Covid-19: Η κυβέρνηση σχεδιάζει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης
Στην ανακοίνωση νέων περιοριστικών μέτρων για την COVID-19 θα προχωρήσει αύριο η κυβέρνηση της Γαλλίας αφού ο δείκτης μολύνσεων αυξάνεται σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ. Πιο αναλυτικά ο Ατάλ δήλωσε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μεγάλους περιορισμούς στη δημόσια ζωή, προτιμώντας να ενισχυθούν οι κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης και να ανεβάσει ρυθμό η εκστρατεία για τον ενισχυτικό εμβολιασμό. Η κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει επίσης τους κανόνες για το υγειονομικό πιστοποιητικό, επισήμανε. Η επιδημία είναι πιθανόν να επιδεινωθεί τις επόμενες ημέρες, με τον δείκτη επίπτωσης -τον αριθμό των μολύνσεων ανά εβδομάδα ανά 100.000 κατοίκους-να αναμένεται να αυξηθεί σε πάνω από 200 τις επόμενες μία ή δύο ημέρες. «Πρέπει να προστατεύσουμε τον γαλλικό λαό, χτίζοντας πάνω σε αυτά που έχουμε, για να σώσουμε τις εορταστικές εκδηλώσεις στο τέλος της χρονιάς και να βγάλουμε τον χειμώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», δήλωσε ο Ατάλ σε συνέντευξη τύπου.
Το υγειονομικό πιστοποιητικό της Γαλλίας -που επιτρέπει την είσοδο σε καφέ, εστιατόρια, μουσεία, κινηματογράφους και άλλους δημόσιους χώρους για όσους έχουν εμβολιαστεί ή έχουν πρόσφατο αρνητικό τεστ COVID - είναι βασικός λόγος για το ότι η Γαλλία τα πηγαίνει καλύτερα σε σχέση με κάποιες γειτονικές της χώρες, λέει ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Από την πλευρά του ο Ατάλ αρνήθηκε να σχολιάσει ποια μέτρα μπορεί να ανακοινώσει αύριο ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, αλλά η κυβέρνηση αναμένεται ευρέως να ακολουθήσει τη σύσταση της υγειονομικής αρχής HAS, που την Παρασκευή ανέφερε ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίου πρέπει να επεκταθεί σε όλους άνω των 40.
«Ενώ βλέπουμε σημαντική αύξηση στην πίεση στο υγειονομικό σύστημα τις ερχόμενες εβδομάδες, πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποφύγουμε να βυθιστούμε, δεδομένου ότι συνεχίζουμε και εντείνουμε την εμβολιαστική προσπάθεια, την κοινωνική αποστασιοποίηση και τη χρήση του υγειονομικού πιστοποιητικού», πρόσθεσε ο Ατάλ. Έως τώρα η τρίτη ενισχυτική δόση είναι διαθέσιμη μόνο για ανθρώπους ηλικίας 65 ετών και άνω και για τις ευπαθείς ομάδες, αλλά από την 1η Δεκεμβρίου θα είναι επίσης διαθέσιμη για την ηλικιακή ομάδα 50-64 ετών.
Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απάντησε στη νέα απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει δασμούς 25% στα αυτοκίνητα και τα φορτηγά που εισέρχονται από την ΕΕ
Στο μικροσκόπιο οικονομικές σχέσεις και κληρονομιές εκατομμυρίων δολαρίων
Σημείωσε ότι η παρουσία των Αμερικανών αποτελεί τον σημαντικότερο λόγο ανασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου του Ευρωκοινοβουλίου δήλωσε ότι «αυτός δεν είναι τρόπος να αντιμετωπίζουμε στενούς εταίρους»
Έχουν κάνει βήματα προόδου, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν ποτέ σε συμφωνία, υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος
Επιδιώκει να διευρύνει το φάσμα των παρόχων AI που εργάζονται στον στρατό
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου
Το οπτικό υλικό αποτυπώνει πιθανές ενδείξεις κινδύνου που δεν αξιολογήθηκαν εγκαίρως
Η ανακοίνωση της αεροπορικής εταιρείας
Νυχτερινή επιχείρηση υψηλής ακρίβειας με φορτηγό και εξειδικευμένο συνεργείο στο κέντρο του Λονδίνου
Τα πρώτα πορίσματα αποκλείουν το ενδεχόμενο το πολυτελές γιοτ να βυθίστηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα
Το Ιράν έστειλε την τελευταία πρότασή του για διαπραγματεύσεις
Οι θεραπείες γίνονταν σε «βρώμικες και ανθυγιεινές» συνθήκες στο σπίτι του
Ο Μερτς φαίνεται αποφασισμένος να ξανακερδίσει την εύνοια του Τραμπ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις αρχές Απριλίου
Οι απαντήσεις που δίνει το υλικό στα ερωτήματα για τους πυροβολισμούς
Τα νέα σχέδια για μια σειρά νέων στρατιωτικών πληγμάτων εναντίον του Ιράν
Η αντίδρασή του όταν ο δικαστής ανακοίνωσε την καταδίκη του
Δεν είναι απλά ένας μεγιστάνας ανάμεσα σε άλλους. Είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.