- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πετροπόλεμος στη Χάγη για τα νέα μέτρα, με βίαια επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.
Συγκρούσεις ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου (20/11) στη Χάγη στο τέλος μιας διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης στην Ολλανδία για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της πανδημίας κορωνοϊού.
Τα επεισόδια σημειώθηκαν την επομένη των βίαιων συγκρούσεων στο Ρότερνταμ, όπου 51 άτομα συνελήφθησαν και πολλοί τραυματίστηκαν.
Σε μια δημοφιλή περιοχή της Χάγης όπου έχει έδρα η ολλανδική κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πέταξαν πέτρες και διάφορα αντικείμενα σε αστυνομικούς και έβαλαν φωτιά σε ποδήλατα. Οι αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον μια σύλληψη.
Η Ολλανδία επανέφερε ένα μερικό lockdown την περασμένη εβδομάδα για να αντιμετωπίσει ένα ξέσπασμα κρουσμάτων της Covid-19, με μια σειρά υγειονομικών περιορισμών που επηρεάζουν ιδιαίτερα τον κλάδο της εστίασης, με τα εστιατόρια να υποχρεώνονται να κλείνουν στις 20.00. Η κυβέρνηση τώρα σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο σε ορισμένους χώρους για τους μη εμβολιασμένους, συμπεριλαμβανομένων των μπαρ και των εστιατορίων.
Πεδίο μάχης το Ρότερνταμ στην Ολλανδία για τα νέα μέτρα και το μερικό lockdown
Στο Άμστερνταμ, παρόμοια διαδήλωση κατά των μέτρων που ήταν προγραμματισμένη να γίνει χθες Σάββατο, ακυρώθηκε από τους διοργανωτές του «United We Stand» μετά το χάος της Παρασκευής στο Ρότερνταμ.
Διαδηλωτές πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έριξαν πυροτεχνήματα και πέταξαν πέτρες στην αστυνομία κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή, το βράδυ. Η αστυνομία απάντησε με προειδοποιητικά πυρά και με τη χρήση αντλιών νερού υπό πίεση.
Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Άχμεντ Αμπουτάλεμπ , χαρακτήρισε τα επεισόδια της Παρασκευής «όργιο βίας».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Τα κίνητρα της επίθεσης παραμένουν άγνωστα
Nομοσχέδιο της κυβέρνησης Σάντσεθ βάζει «μπλόκο» στο τσιγάρο και το άτμισμα στην εστίαση
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, όμως το διαμέρισμα υπέστη σοβαρές ζημιές και κρίθηκε ακατάλληλο
Η ιστορική ανακάλυψη στον βυθό του Ατλαντικού έδωσε τέλος σε ένα μυστήριο δεκαετιών γύρω από την τραγωδία
Ο 28χρονος Τζόσουα Κέρι οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου
Η Novo υποστηρίζει ότι η Lilly χρησιμοποιεί παραπλανητικά στοιχεία στις διαφημίσεις της
Το μέτρο τίθεται σε ισχύ σε 30 ημέρες - Η αντίδραση Κάρνεϊ
«Ζητώ συγγνώμη» είπε πριν ανακοινωθεί η ποινή των ισοβίων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Θα γίνουμε η βασική δύναμη της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο 51χρονος Τούρκος πολιτικός
To έργο θα ενισχύσει την ψηφιακή ανθεκτικότητα και την τεχνολογική αυτονομία της Ευρώπης
Κατακόρυφη αύξηση νεκρών και τραυματιών κατά το πρώτο εξάμηνο λόγω κλιμάκωσης των επιθέσεων
Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media
Αντιμετωπίζουν 59 συνολικά κατηγορίες
Στο επίκεντρο η αποκάλυψη των πηγών πίσω από τα δημοσιεύματα για το Air Force One
Κατάργηση ΦΠΑ στο ρεύμα και πακέτο 340 εκατ. λιρών για την αστεγία ανακοίνωσε ο νέος πρωθυπουργός
Έπαινοι της αμερικανικής διπλωματίας για την αποτελεσματικότητα της χώρας απέναντι στην τρομοκρατία
Πότε θα ξεκινήσει το μέτρο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.