Κοσμος

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία επιστρέφει σε μερικό lockdown

Τα νέα μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ολλανδία - Μερικό lockdown
Ολλανδία © Pixabay

Κορωνοϊός: Η Ολλανδία επιστρέφει σε μερικό lockdown λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Η Ολλανδία θα επιστρέψει σε μερικό lockdown από αύριο, Σάββατο 12 Νοεμβρίου, αφότου η κυβέρνηση έδωσε εντολή τα εστιατόρια και τα καταστήματα να κλείνουν νωρίτερα και απαγόρευσε την παρουσία θεατών σε μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την ταχεία αύξηση των κρουσμάτων Covid-19.

Οι υγειονομικοί περιορισμοί θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες.

Ολλανδία: Ομάδα ειδικών είχε προτείνει στην κυβέρνηση μερικό lockdown

Υπενθυμίζεται ότι στην Ολλανδία η βασική συμβουλευτική επιτροπή για τη διαχείριση της πανδημίας covid-19 πρότεινε από χθες στην κυβέρνηση να επιβάλει μερικό lockdown, το πρώτο μετά το καλοκαίρι στη δυτική Ευρώπη, ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση να αναλάβει δραστικά και αντιδημοφιλή μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την επιδημία.

 

Αυστρία: Lockdown για τους ανεμβολίαστους τις επόμενες μέρες

Την ίδια ώρα η Αυστρία απέχει λίγες μέρες από το να θέσει σε lockdown εκατομμύρια ανθρώπους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της Covid-19, καθώς ο αριθμός ημερήσιων λοιμώξεων κινείται σε επίπεδο ρεκόρ και η πίεση στις ΜΕΘ αυξάνεται ολοένα, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ.

Περίπου το 65% του πληθυσμού της Αυστρίας είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα εθνικά στατιστικά στοιχεία. Η Αυστρία έχει το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού από οποιαδήποτε άλλη χώρα της δυτικής Ευρώπης, εκτός από το μικρό Λιχτενστάιν, σύμφωνα με στοιχεία του ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων.

Πολλοί Αυστριακοί είναι δύσπιστοι απέναντι στους εμβολιασμούς κατά της νόσου, μια τάση που ενθαρρύνεται από το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ