- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Ολλανδία: Η εκτίναξη των κρουσμάτων οδηγεί σε τοπικά lockdown
To πρώτο του είδους στη δυτική Ευρώπη
Η Ολλανδία είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που επαναφέρει τα τοπικά lockdown μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και την πίεση στα νοσοκομεία.
Η Ολλανδία θα επιβάλλει από αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο μερικό lockdown στη δυτική Ευρώπη μετά το καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να ανασχέσει την εξάπλωση ενός νέου κύματος της covid-19, μετέδωσε σήμερα ο κρατικός ολλανδικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NOS.
Από αύριο Σάββατο τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα μη απαραίτητα καταστήματα θα κλείνουν στις 19:00 για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, σύμφωνα με το NOS, το οποίο επικαλέστηκε κυβερνητική πηγή.
Οι πολίτες θα κληθούν να εργάζονται από το σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και δεν θα επιτρέπονται θεατές στις αθλητικές διοργανώσεις. Τα σχολεία, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι θα παραμείνουν ανοικτά.
Σήμερα ανακοινώνονται τα νέα μέτρα
Η κυβέρνηση του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε θα λάβει την τελική απόφαση αργότερα σήμερα και θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει στις 20:00 ώρα Ελλάδας και η οποία θα μεταδοθεί από την τηλεόραση.
Τα κρούσματα της covid-19 έχουν αυξηθεί ραγδαία στη χώρα των 17,5 εκατομμυρίων κατοίκων μετά την κατάργηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης στα τέλη Σεπτεμβρίου και χθες Πέμπτη ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων έφτασε τις 16.264, ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας.
Το νέο κύμα των κρουσμάτων έχει αυξήσει την πίεση στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα, αναγκάζοντάς τα να αναστείλουν την παροχή των τακτικών τους υπηρεσιών για να αναλάβουν τους ασθενείς με covid-19.
Η ομάδα ειδικών που συμβουλεύει την ολλανδική κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας είχε συστήσει χθες Πέμπτη την επιβολή μερικού lockdown και τον περιορισμό της πρόσβασης σε δημόσιους χώρους όσων δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή δεν έχουν νοσήσει από covid-19.
H επιβολή νέου lockdown θα σημάνει δραστική αλλαγή πολιτικής για την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία μέχρι τον Οκτώβριο πίστευε ότι το σχετικά υψηλό ποσοστό εμβολιασμένων θα της επέτρεπε να χαλαρώσει και άλλο τα περιοριστικά μέτρα προς το τέλος του έτους.
Η Ολλανδία δεν είναι η μόνη χώρα που εξετάζει να επιβάλει αυστηρά μέτρα μπροστά στην έκρηξη των κρουσμάτων της covid-19. Η Αυστρία ανκοίνωσε χθες Πέμπτη ότι βρίσκεται μερικές ημέρες μακριά από την επιβολή lockdown για τους εκατομμύρια ανεμβολίαστους πολίτες της.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα σημείο τριβής αφορά την κηδεία της
Τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για τη περίοδο 2025-2026
Έναν μήνα αφότου εξέπνευσε σε ηλικία 36 ετών
Οι αναφορές στο Στενό του Ορμούζ και το μήνυμα στον Πούτιν
Σύμφωνα με όσα φέρονται να είπαν στην αστυνομία, η πράξη τους έγινε «για πλάκα»
Εν μέσω διαμάχης με μέσα μαζικής ενημέρωσης
Ο 27χρονος γιος της Σίντι Κρόφορντ βρέθηκε νεκρός σε κέντρο αποκατάστασης
Στο μικροσκόπιο οι μπίζνες του Ντον Τζούνιορ
Ο 43χρονος είχε μείνει ανάπηρος έπειτα από επέμβαση για τοποθέτηση πλέγματος για κήλη
Ο πιλότος πιθανότατα διεσώθη, ένας τραυματίας στο έδαφος
Νάρκες, drones και αποκλεισμένοι δρόμοι έχουν μετατρέψει το Ολέσκι σε παγίδα για τους αμάχους
Το «Swan Song: Diana, My Sister» κυκλοφόρησε την Τρίτη
«Ντροπή σου που υποστηρίζεις τα τρομοκρατικά τέρατα της Χαμάς»
Η αποκατάσταση των ενεργειακών σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί μία από τις βασικές πολιτικές του προτεραιότητες
Η συζήτηση γύρω από τη νέα διοργάνωση είναι αναπόφευκτα συνδεδεμένη με όσα συνέβησαν το 2022
Πώς ήρθαν στην επιφάνεια τα μυστικά της επικοινωνίας των φαλαινών;
Γιατί τα επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι νέοι στην Ιταλία
Έχει οριστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου
Συνάντηση του Βρετανού πρωθυπουργού με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Η δημοσιογράφος είχε κατηγορήσει στο παρελθόν συνάδελφό της για βιασμό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.