Ερντογάν: Απαντά με διώξεις κατά 30 ατόμων που τον «πέθαναν»
Ενώ «οργιάζουν» οι φήμες για την υγεία του...
Δικαστικές διώξεις κατά 30 χρηστών που δημοσίευσαν «ψευδή και αβάσιμα» μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.
Την ώρα που φήμες φέρουν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να έχει πρόβλημα υγείας, οι αρχές της Τουρκίας «απάντησαν» με δικαστικές διώξεις κατά τριάντα χρηστών που δημοσίευσαν «ψευδή και αβάσιμα» μηνύματα για τον πρόεδρο της χώρας.
«Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #νεκρός κυκλοφόρησε στο κοινωνικό δίκτυο Twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας.
«Υπό το άνωθι hashtag, ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (…) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες». Πάντως, η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί συστηματικά αντικείμενο φημολογίας στην Τουρκία.
Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Υeni Akit αναφερόμενη στο θέμα, ρίχνει την ευθύνη για την φημολογία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην αντιπολίτευση και τα τρολ της, όπως χαρακτηριστικά λέει. «Τα αριστερόστροφα τρολ που εκτόξευαν το μίσος τους για τον Ερντογάν στις αναρτήσεις με το hashtag #dead αποκάλυψαν πώς έχασαν εντελώς τα ανθρώπινα συναισθήματά τους», γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα.
Σειρά βίντεο που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια στα κοινωνικά μέσα έχουν εμφανίσει έναν αδύναμο πρόεδρο. Οι παραπάνω φήμες πάντως ενισχύθηκαν και από το βίντεο που κυκλοφόρησε τις τελευταίες ώρες και δείχνει έναν αρκετά καταβεβλημένο Ερντογάν να περπατά με δυσκολία. Ο πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται να σέρνει τα βήματά του με δυσκολία, αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.
Σε απάντηση, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαρετίν Αλτούν δημοσίευσε σήμερα στο Twitter βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να κάνει περίπατο.
Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ερντογάν έγινε την Κυριακή, στις εργασίες της συνόδου κορυφής της G20 στην Ρώμη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακύρωσε την συμμετοχή του στην διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στην Γλασκώβη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.
Το 2011, ο Ερντογάν, τότε πρωθυπουργός, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, τρφοδοτώντας τις φήμες για την κατάστασης της υγείας του. Ενας από τους γιατρούς του είχε διαψεύσει ότι ο πρόεδρος έπασχε από καρκίνο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Μαρκ, να θυμάσαι ότι ο Καναδάς ζει χάρη στις ΗΠΑ», λέει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
«Τι έπρεπε να κάνουν; Να αφήσουν ένα παιδί πέντε ετών να πεθάνει από το κρύο;» διερωτήθηκε
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Πώς από ένα ταψάκι κέικ έγινε ένα από τα διασημότερα παιχνίδια στον κόσμο
Η άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχει ενταχθεί είναι η Ουγγαρία
Ειρωνεία στα social media μετά την παραδοχή του Τσέχου πρωθυπουργού για ακριβή υδρόγειο και γεωπολιτικά σχόλια
Μελέτη της Greenpeace αποκαλύπτει ακραία συγκέντρωση αγροτικών επιδοτήσεων σε έξι χώρες της ΕΕ
Γροιλανδία: «Κόκκινη γραμμή» η κυριαρχία – Άγνοια για όσα συζήτησαν Τραμπ και Ρούτε
Ο πρόεδρος αμφισβητεί τη μεθοδολογία της Times–Siena και μιλά για «εγκληματικές» δημοσκοπήσεις
Γονείς ζήτησαν την απαγόρευσή του από σχολικές βιβλιοθήκες
«Μικροπράγματα» οι καταγγελίες, λέει η υπεράσπιση
Καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Harry σε Σικελία και Καλαβρία, εκτεταμένες ζημιές από την κακοκαιρία στον ιταλικό Νότο
Αγωγή 5 δισ. δολαρίων κατά της μεγαλύτερης αμερικανικής τράπεζας
Σε ορισμένες περιπτώσεις φέρεται να ζήτησε ακόμη και θέση στο πιλοτήριο
Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί η σύλληψη του μικρού Λίαμ και του πατέρα του
Αίτημα πρόωρης αποφυλάκισης από τη φυλακή
Ο τραγικός απολογισμός αυξάνεται μετά τον εντοπισμό δύο ακόμη θυμάτων στο σημείο της σύγκρουσης
Γαλλική ναυτική επιχείρηση στη Μεσόγειο κατά δεξαμενόπλοιου υπό κυρώσεις, με στήριξη συμμάχων
«Έχουμε όλα τα ατού», προειδοποιεί από το Νταβός - Μεγάλα ευρωπαϊκά ταμεία αποσύρουν ήδη τα κεφάλαιά τους από τις ΗΠΑ
Στο τραπέζι το ζήτημα της Γροιλανδίας, οι εμπορικές απειλές Τραμπ και το αμφιλεγόμενο «Συμβούλιο για την Ειρήνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.