Κίνα: Αποθηκεύουν ποσότητες τροφίμων καθώς οι θερμοκρασίες μειώνονται και η Covid-19 εξαπλώνεται
Mεγάλες ποσότητες από λάχανα, ρύζι και αλεύρι αγόραζαν σήμερα για τον χειμώνα, oι καταναλωτές στο Πεκίνο αφού η κυβέρνηση κάλεσε τον κόσμο να έχει αποθέματα από βασικά αγαθά στην περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ωστόσο τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαρκείς προμήθειες ύστερα από περιστατικά όπου πανικόβλητοι αγοραστές έσπευδαν να κάνουν τις αγορές τους. Από την πλευρα του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου εξέδωσε τη Δευτέρα ειδοποίηση ενθαρρύνοντας τις αρχές να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν στο να εξασφαλίσουν προμήθειες τροφίμων και σταθερές τιμές ενόψει του χειμώνα, ύστερα από την πρόσφατη αύξηση στις τιμές των λαχανικών και την κλιμάκωση της έξαρσης της COVID-19.
Σημειώνεται ότι η σύσταση του υπουργείου προς τα νοικοκυριά να έχουν αποθέματα αγαθών καθημερινής ανάγκης στην περίπτωση έκτακτης κατάστασης, προκάλεσε σημαντική σύγχυση, οδηγώντας κάποιους να σπεύσουν στα σούπερ μάρκετ για να προμηθευτούν επιπλέον ποσότητες σε λάδι και ρύζι. «Θα είναι ένας κρύος χειμώνας, θέλουμε να εξασφαλίσουμε ότι έχουμε αρκετά για να φάμε», είπε μία γυναίκα καθώς φόρτωνε ρύζι στο ποδήλατό της έξω από σούπερ μάρκετ στο κεντρικό Πεκίνο.
Μεγάλη ουρά είχε σχηματιστεί στον πάγκο με τα λάχανα στο σούπερ μάρκετ, καθώς ο κόσμος προμηθευόταν το συγκεκριμένο λαχανικό που παραδοσιακά φυλάσσεται στο σπίτι και καταναλώνεται κατά τους χειμερινούς μήνες. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι είπαν ότι δεν υπάρχει ανάγκη για την αγορά μεγαλύτερης ποσότητας τροφίμων από το συνηθισμένο.
Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας προβλέπει βουτιά της θερμοκρασίας το σαββατοκύριακο στις βορειοδυτικές, νοτιοδυτικές και τις περισσότερες κεντρικές και ανατολικές περιοχές. Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης προσπάθησαν να διαβεβαιώσουν τους πολίτες ότι υπάρχει επάρκεια βασικών αγαθών. Το κρατικό κινεζικό δίκτυο CCTV μετέδωσε χθες ότι ορισμένοι υπερτίμησαν τη σύσταση του υπουργείου. «Επί του παρόντος, η προμήθεια των απαραίτητων καθημερινών προϊόντων είναι επαρκής, και η προμήθεια θα είναι πλήρως εγγυημένη», ανέφερε σύμφωνα με το δίκτυο ο Τζου Σιαολιάνγκ, διευθυντής του τμήματος Προώθησης της Κατανάλωσης στο υπουργείο. Ωστόσο και σήμερα υπήρξαν εικόνες όπου καταναλωτές έσπευδαν να κάνουν τις αγορές τους, με αρκετούς να παραπονιούνται διαδικτυακά για άδεια ράφια σουπερ μάρκετ, κάτι που αποδίδεται κυρίως στην κλιμακούμενη έξαρση της Covid-19.
Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα τον υψηλότερο εδώ και σχεδόν τρεις μήνες αριθμό κρουσμάτων COVID-19 τοπικής μετάδοσης, συμπεριλαμβανομένων εννέα νέων κρουσμάτων στο Πεκίνο, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση στην πρωτεύουσα φέτος. Σημειώνεται ότι οι κινεζικές αρχές τυπικά αντιμετωπίζουν τα κρούσματα COVID-19 με το να επιβάλουν lockdown σε ολόκληρες τις κοινότητες όπου εντοπίζονται οι μολύνσεις, περιορίζοντας την είσοδο και την έξοδο από τις περιοχές αυτές.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία - Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Ο Γιενς-Φρέντερικ Νίλσεν προειδοποιεί για αυξημένη εγρήγορση amid δηλώσεων Τραμπ περί αμερικανικού ελέγχου
Σύμφωνα με οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Τι υποστηρίζει η υπεράσπιση της εφημερίδας
Έκτακτη συνέντευξη για τον έναν χρόνο ως πρόεδρος των ΗΠΑ
Δεν είναι ακόμη σαφές αν τα χρήματα των πελατών έχουν δεσμευτεί σε κρασιά
Επικαλούμενος την επιστολή στον πρωθυπουργό της Νορβηγίας
Πού επικεντρώνονται οι έρευνες
Μια από τις τραγικές ιστορίες του δυστυχήματος
Σε ηλικία μόλις 29 ετών
Η συμφωνία είχε κλειστεί τον Ιούλιο έπειτα από συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν
Οι Κούρδοι ακυρώνουν τη συμφωνία με το καθεστώς της Δαμασκού – Αποχωρούν από το αλ-Χολ, συγκρούσεις και στην Τουρκία
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η επιβολή ενός νέου τύπου αστυνομικού κράτους
Ο θρυλικός σέντερ του ΝΒΑ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο
Στο σημείο της τραγωδίας το βασιλικό ζεύγος
Τι σημαίνει το «Nu det NUUK» που κυριαρχεί
Οι κινήσεις του από την ορκομωσία κι έπειτα, το χρονικό του φόβου και οι «τέσσερις ελευθερίες»
Γιατί φοράει γυαλιά ηλίου ο Γάλλος πρόεδρος;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.