Κοσμος

Η Merck ζητεί έγκριση από τον FDA για το χάπι κατά του κορωνοϊού

«Θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίτημα έγκρισης στον FDA για το χάπι κατά του κορωνοιού υπέβαλλε η Merck
Γραφεία της φαρμακοβιομηχανίας Merck ©EPA Pool

Η φαρμακοβιομηχανία Merck ζήτησε από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν το χάπι της κατά του κορωνοϊού

Αίτηση χορήγησης επείγουσας άδειας για το χάπι της κατά του κορωνοϊού υπέβαλε η φαρμακοβιομηχανία Merck στην αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA). 

 

 

Εφόσον εγκριθεί, αυτό θα ήταν το πρώτο αντιιικό σκεύασμα για την ασθένεια το οποίο λαμβάνεται από το στόμα καθότι όλες οι θεραπείες μέχρι σήμερα είναι ενδοφλέβιες. 

Βάσει στοιχείων που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το πειραματικό αντιικό φάρμακο Molnupiravir που αναπτύχθηκε από την εταιρεία Merck & Co μειώνει στο μισό τον κίνδυνο θανάτου ή νοσηλείας όσων κινδυνεύουν περισσότερο να κολλήσουν σοβαρή COVID-19.

«Ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και σε προσβάσιμη τιμή φάρμακο που χορηγείται από το στόμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τεράστια πρόοδος στη μάχη κατά της COVID-19», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Πίτερ Χόρμπι, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο οποίος ειδικεύεται στις νεοεμφανιζόμενες μολυσματικές ασθένειες.

«Αυτό θα αλλάξει τον διάλογο σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης της COVID-19», ανέφερε από την πλευρά του ο CEO της Merck, Ρόμπερτ Ντέιβις, μιλώντας στο Reuters.

Στη μελέτη για το εν λόγω φάρμακο, συμμετείχαν ασθενείς με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη COVID ήπιας ή μέτριας μορφής, οι οποίοι είχαν συμπτώματα που δεν διήρκεσαν παραπάνω από πέντε ημέρες. Σε όλους τους ασθενείς, υπήρχε τουλάχιστον ένας παράγοντας κινδύνου που συνδεόταν με την αντίδραση του οργανισμού τους στη νόσο, όπως η παχυσαρκία ή το γήρας.

Σύμφωνα με τη Merck, από τη μέχρι στιγμής αλληλουχία του ιού, φαίνεται πως το Molnupiravir είναι αποτελεσματικό απέναντι σε όλες τις παραλλαγές του κορωνοϊού, συμπεριλαμβανομένης της άκρως μεταδοτικής Δέλτα, η οποία βρίσκεται πίσω από την πιο πρόσφατη έξαρση νοσηλειών και θανάτων παγκοσμίως.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση χαπιού της Merck κατά της Covid-19.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) ανακοίνωσε προ ημέρων ότι ενδέχεται να ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες την αξιολόγηση ενός χαπιού της αμερικανικής φαρμακευτικής βιομηχανίας Merck κατά της Covid-19, ανοίγοντας τον δρόμο για πιθανή επόμενη αίτηση για έγκριση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο να ξεκινήσουμε μια συνεχή αξιολόγηση αυτού του σκευάσματος μέσα στις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμβολιασμού του EΜΑ, Mάρκο Καβαλέρι.

Ο EMA γνωρίζει τα «πρώτα αποτελέσματα που κοινοποίησε η εταιρεία» Merck σχετικά με αυτό το νέο φάρμακο,

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ