- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Βρετανία: Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα 250 Αφγανών διερμηνέων
Είχαν εργαστεί για τις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν
Τα ονόματα 250 Αφγανών διερμηνέων αποκαλύφθηκαν από λάθος - Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα.
Αποκαλύφθηκαν τα ονόματα 250 Αφγανών διερμηνέων που είχαν εργαστεί για τις βρετανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν, με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας να ξεκινά έρευνα για το συμβάν.
Σύμφωνα με το BBC, οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου περισσότερων από 250 Αφγανών που ήθελαν να εγκατασταθούν στη Βρετανία αντιγράφηκαν από λάθος σε ένα email του υπουργείου Άμυνας, επιτρέποντας σε όλους τους παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος να δουν τα ονόματά τους και μερικές φορές τις φωτογραφίες που τα συνόδευαν.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας δήλωσε χθες, Δευτέρα, το βράδυ ότι "ξεκίνησε έρευνα".
"Ζητάμε συγγνώμη από όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν από αυτήν την παραβίαση και εργαζόμαστε σκληρά για να μην συμβεί ποτέ ξανά αυτό", πρόσθεσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.
Αρκετές πολιτικές προσωπικότητες επέκριναν την βρετανική κυβέρνηση μετά το περιστατικό αυτό, υπογραμμίζοντας τους πιθανούς κινδύνους που διατρέχουν οι Αφγανοί διερμηνείς που επιδιώκουν να εγκαταλείψουν τη χώρα τους μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν τον περασμένο μήνα.
"Είπαμε σε αυτούς τους Αφγανούς διερμηνείς ότι θα εγγυηθούμε την ασφάλειά τους, αλλά αυτή η διαρροή δεδομένων έθεσε άσκοπα σε κίνδυνο ζωές", υπογράμμισε στο Twitter ο βουλευτής Τζον Χίλεϊ, που είναι επιφορτισμένος με θέματα Άμυνας στους κόλπους του Εργατικού Κόμματος, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Αυτός ζήτησε από την βρετανική κυβέρνηση "να εντείνει επειγόντως τις προσπάθειές της για να οδηγήσει αυτούς τους Αφγανούς με κάθε ασφάλεια στη Βρετανία".
Στο στρατόπεδο των κυβερνώντων Συντηρητικών του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ο βουλευτής Τζόνι Μέρσερ κατήγγειλε επίσης μια "εγκληματική αμέλεια", σημειώνοντας ότι αυτό που συνέβη θα αναγκάσει μάλλον τους Αφγανούς διερμηνείς να "αλλάξουν ξανά κατοικία" βιαστικά για να αποφύγουν αντίποινα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Τεχεράνη αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή
Καταγγελίες για ποινές - χάδι
Η Ματίλντε Σιρακουζάνο εξετάζει το ενδεχόμενο μήνυσης
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας φέρεται να έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις
Η προειδοποίηση αφορά το Memorial Hall
Στο στόχαστρο του ο Μπάρακ Ομπάμα
Η ανάρτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο τίτλος της διατηρείται εφ’ όρου ζωής
Η 63χρονη δικηγόρος τιμήθηκε για τους αγώνες της υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Από τη δημοσιογραφία και το BBC στη διεθνή επιτυχία
Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης
Όταν ο βιαστής της εμφανίστηκε ως ο τέλειος σύντροφος
«Η αφόρητη ταλαιπωρία του παιδιού ήταν εμφανής» αναφέρεται στην απόφαση
Πώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός αναβάλουν τον χωρισμό
Ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν τετραπλασίασε τις έδρες του στο Σώμα
Καμία δεν έμαθε για τον θάνατο της άλλης
«Κανείς δεν πιστεύει ότι η αυτορρύθμιση αρκεί» υποστήριξε
Ενώ τα δίδυμα ΗΠΑ vs Κίνα και ΗΠΑ vs Ιράν καλύπτουν τις φωτιές στη χειμαζόμενη Ουκρανία, ο πόλεμος φέρνει μεγάλη ακρίβεια
Ανεβαίνει η ένταση μεταξύ Τελ-Αβίβ και Άγκυρας
Η προσωρινή πρόεδρος Ροντρίγκεζ προσπαθεί να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.