- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Marks & Spencer κλείνει 11 καταστήματα στη Γαλλία λόγω Brexit
Οι νέοι εμπορικοί κανόνες επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων
Η βρετανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει και τα 11 καταστήματα τροφίμων στη Γαλλία.
Η βρετανική εταιρία λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσει και τα 11 καταστήματα τροφίμων που λειτουργούν με το σύστημα δικαιόχρησης και που διαχειρίζεται με τον εταίρο της, την SFH, στη Γαλλία τους επόμενους μήνες καθώς οι νέοι εμπορικοί κανόνες που ισχύουν από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση επηρεάζουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων.
Ο όμιλος είπε ότι τα υπόλοιπα εννέα καταστήματα του δικτύου δικαιόχρησης, που διαχειρίζεται με τον όμιλο Lagardere Travel Retail, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και ότι οι δύο εταίροι θα συνεχίσουν να εργάζονται για ένα βιώσιμο μελλοντικό επιχειρηματικό μοντέλο.
Ο πρόεδρος της M&S Άρτσι Νόρμα παραπονείται εδώ και μήνες ότι η εταιρία πασχίζει να στείλει προϊόντα στην Ιρλανδία και τη Γαλλία, χώρες-μέλη της ΕΕ, από τότε που η Βρετανία αποχώρησε από την ενιαία αγορά της ΕΕ στις αρχές του έτους, λόγω του τεράστιου όγκου πρόσθετων εγγράφων που απαιτούνται.
Τα 11 καταστήματα, που θα κλείσουν έως το τέλος του έτους, βρίσκονται κυρίως σε γνωστούς εμπορικούς δρόμους του Παρισιού.
Τα εννέα καταστήματα που διαχειρίζεται η Lagardere βρίσκονται κυρίως σε κόμβους μέσων μεταφοράς, όπως αεροδρόμια, σιδηροδρομικούς σταθμούς και σταθμούς μετρό.
«Η M&S έχει μακρά ιστορία στο να εξυπηρετεί πελάτες στη Γαλλία και δεν πρόκειται για μια απόφαση που εμείς ή ο εταίρος μας SFH παίρνουμε ελαφρά τη καρδία», δήλωσε ο Πολ Φρίστον, επικεφαλής για τις διεθνείς δραστηριότητες του ομίλου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποιες είναι οι επιλογές που εξετάζουν οι ΗΠΑ
Ο 56χρονος νέος ανώτατος ηγέτης της χώρας δεν έχει πραγματοποιήσει ακόμη δημόσια εμφάνιση ή ομιλία
Οι θεωρίες συνωμοσίας και η καταδίκη
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.