Κοσμος

Η Amazon αυξάνει το κατώτατο ωρομίσθιο

Θα προσφέρει μπόνους πρόσληψης 3.000 δολαρίων σε ορισμένες περιοχές της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon
Amazon © Unsplash

Αύξηση του κατώτατου μισθού της στα 18 δολάρια την ώρα ανακοίνωσε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου

Aύξηση του κατώτατου μισθού της στα 18 δολάρια την ώρα ανακοίνωσε η Amazon, ενώ γνωστοποίησε πως θα προσλάβει πάνω από 125.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, η εταιρία διέρρευσε στο Reuters ότι ο μέσος όρος του βασικού ωρομισθίου που δίνει ανέβηκε στα 18 (και κάτι δολάρια), από 17 που είχε διαμορφωθεί τον Μάιο. Ενα δολάριο δηλαδή, ή 8 και κάτι στο οκτάωρο.

Κατά το ρεπορτάζ η αύξηση αποδίδεται στον ανταγωνισμό αλλά και στη δυσκολία της εταιρίας να εντοπίσει και να προσλάβει το κατάλληλο προσωπικό.

Επίσης, έγινε γνωστό ότι η Amazon σκοπεύει να προσλάβει άμεσα, τους επόμενους μήνες, άλλους 125.000 υπαλλήλους για διάφορα πόστα. Ολα αυτά για την εταιρία που ανακοίνωσε για πρώτη φορά τον περασμένο Φεβρουάριο έσοδα περισσότερα των 100 δις δολαρίων για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η Amazon πληρώνει τα δίδακτρα φοίτησης σε 750.000 ημερομίσθιους εργαζόμενους 

Ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου, από τον Ιανουάριο του 2022, θα καλύπτει πλήρως τα έξοδα των σπουδών (δίδακτρα, συνδρομές) των ωρομίσθιων εργαζομένων της, όταν οι τελευταίοι κλείσουν διάστημα τριών μηνών ως απασχολούμενοι στους διάφορους τομείς της εταιρείας.

Παράλληλα, η Amazon θα καλύπτει εξ ολοκλήρου και τα δίδακτρα για εκμάθηση αγγλικών όπως και τα έξοδα για την αποφοίτηση από το λύκειο. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοί της θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προνομίων που θα τους παρέχει η Amazon σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Η πρωτοβουλία της Amazon εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό προσέλκυσης εργατικού δυναμικού, ο οποίος πολλές φορές περιλαμβάνει την παροχή μπόνους πρόσληψης ύψους 3.000 δολαρίων, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς του λιανεμπορίου, όπως η Walmart και η Target, οι οποίες με την σειρά τους έχουν αντίστοιχα προγράμματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ