Κοσμος

Πληρώνει τα δίδακτρα φοίτησης των εργαζομένων της η Amazon

Αφορά 750.000 ωρομίσθιους υπαλλήλους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Amazon
Amazon © Unsplash

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων των περίπου 750.000 ωρομίσθιων εργαζομένων της θα καλύπτει στο εξής η Amazon, σύμφωνα με ανακοίνωση της.

Το συνολικό κόστος των διδάκτρων των περίπου 750.000 ωρομίσθιων εργαζομένων της θα καλύπτει στο εξής η Amazon, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση της εταιρείας που ήρθε στην δημοσιότητα την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με το BBC, η Amazon, ο αμερικανικός κολοσσός του λιανικού και ηλεκτρονικού εμπορίου, από τον Ιανουάριο του 2022, θα καλύπτει πλήρως τα έξοδα των σπουδών (δίδακτρα, συνδρομές) των ωρομίσθιων εργαζομένων της, όταν οι τελευταίοι κλείσουν διάστημα τριών μηνών ως απασχολούμενοι στους διάφορους τομείς της εταιρείας.

Παράλληλα, η Amazon θα καλύπτει εξ ολοκλήρου και τα δίδακτρα για εκμάθηση αγγλικών όπως και τα έξοδα για την αποφοίτηση από το λύκειο. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοί της θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των προνομίων που θα τους παρέχει η Amazon σε εκατοντάδες εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς σε ολόκληρη την χώρα.

Η πρωτοβουλία της Amazon εντάσσεται σε ένα συνολικότερο σχεδιασμό προσέλκυσης εργατικού δυναμικού, ο οποίος πολλές φορές περιλαμβάνει την παροχή μπόνους πρόσληψης ύψους 3.000 δολαρίων, σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί τους κολοσσούς του λιανεμπορίου, όπως η Walmart και η Target, οι οποίες με την σειρά τους έχουν αντίστοιχα προγράμματα.

Τέλος, η Amazon γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερους από 40.000 εργαζομένους στο δυναμικό της στις ΗΠΑ, σε ένα κύμα προσλήψεων που η εταιρεία αποκαλεί ως το μεγαλύτερο event προσλήψεων και εκπαίδευσης όλων των εποχών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ