Κοσμος

Το φόρεμα-πολιτική δήλωση της Οκάζιο Κορτέζ στο Met Gala

«Φορολογήστε τους πλούσιους» έγραφε το φόρεμα του Οίκου «Brother Vellies»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H βουλευτής Οκάζιο- Κορτέζ στο Met Gala
H βουλευτής Οκάζιο- Κορτέζ στο Met Gala © Getty Images

H βουλευτής Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ με ένα λευκό φόρεμα με τη φράση «Φορολογήστε τους πλούσιους» επέλεξε να κάνει πολιτική δήλωση στο Met Gala.

Η Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ, αποφάσισε να κάνει μια πολιτική δήλωση μέσα από το φόρεμα που επέλεξε να φορέσει στο Met Gala. Το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και στέλεχος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, εμφανίστηκε με το σύνθημα «Φορολογήστε τους πλούσιους» γραμμένο πάνω στην λευκή τουαλέτα της.

 

 

«Δεν μπορούμε απλώς να παίζουμε, πρέπει να σπάσουμε τον τέταρτο τοίχο και να αμφισβητήσουμε μερικούς από τους θεσμούς. Μπορεί το Met Gala να είναι γνωστό για το θέαμα του, αλλά θα πρέπει να κάνουμε κάποιες συζητήσεις γι' αυτό», είπε η Αλεξάντρια.

«Νομίζω ότι είναι απίστευτα σημαντικό, γιατί όταν μιλάμε για στήριξη εργαζόμενων οικογενειών και όταν μιλάμε για δίκαιο φορολογικό σύστημα, συχνά αυτές οι συνομιλίες γίνονται μεταξύ εργαζομένων και μεσαίων τάξεων. Νομίζω λοιπόν πως ήρθε η ώρα να συζητήσουμε όλες οι τάξεις για το πως θα έχουμε μια δίκαιη χώρα», δήλωσε η πολιτικός στο Met Gala.

Η Οκάζιο πρότεινε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή στο 70% για όσους  κερδίζουν περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρώνονταν από μια τέτοια αύξηση φόρου στους πολύ πλούσιους θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν δημόσιες επενδύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης, όπως έχει πει η βουλευτής.

Πολλοί επικριτές της είπαν ότι η Κορτέζ ήθελε απλά να απολαύσει τα φώτα της δημοσιότητας υποστηρίζοντας ότι κυκλοφορεί μεταξύ άλλων με ένα Tesla 35.000 δολαρίων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ