- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ταλιμπάν: Θα δεχτούν Αφγανούς που δεν θα πάρουν άσυλο στην Ευρώπη
«Θα τους οδηγούσαμε στο δικαστήριο»
Αφγανιστάν: Τι είπε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν για τους Αφγανούς που δεν θα πάρουν άσυλο από την Ευρώπη - Γιατί θα περάσουν από δικαστήριο.
Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα (30/8) σε αυστριακή εφημερίδα ότι θα δεχθούν να παραλάβουν τους Αφγανούς μετανάστες, οι αιτήσεις ασύλου των οποίων θα απορριφθούν στην Ευρώπη και κατόπιν θα τους οδηγήσει ενώπιον των δικαστηρίων.
Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε αρχικά ότι θα συνεχιστούν οι απελάσεις αιτούντων άσυλο πίσω στο Αφγανιστάν, για όσο διάστημα είναι αυτό εφικτό. Ο υπουργός, Καρλ Νεχάμερ, παραδέχτηκε πάντως στη συνέχεια ότι δεν γίνεται πλέον να στέλνονται οι άνθρωποι αυτοί πίσω στη χώρα τους, αλλά θέλει να συσταθούν «κέντρα απέλασης» σε γειτονικές χώρες, τα οποία θα τους παραλάβουν.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ, είπε στην εφημερίδα Kronen Zeitung ότι η νέα κυβέρνηση της Καμπούλ θα ήταν πρόθυμη να δεχτεί τους απελαθέντες. «Ναι. Θα τους οδηγούσαμε στο δικαστήριο. Το δικαστήριο θα έπρεπε κατόπιν να αποφασίσει τι θα κάνει μ’ αυτούς», είπε ο Μουτζαχίντ όταν ρωτήθηκε αν οι Ταλιμπάν θα δέχονταν Αφγανούς από τη Γερμανία ή την Αυστρία, εφόσον δεν τους χορηγήσουν άσυλο ή αν απελαθούν επειδή διέπραξαν αδικήματα σε αυτές τις χώρες.
Πάντως, για ακόμη μία φορά ο εκπρόσωπος είπε ότι η κυβέρνηση των Ταλιμπάν θα σεβαστεί τα δικαιώματα των γυναικών όπως αυτά ορίζονται από τη Σαρία, τον ισλαμικό νόμο. «Θα χορηγήσουμε στις γυναίκες ισλαμικά δικαιώματα, θα επιτρέψουμε την εκπαίδευση και θα δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να εργαστούν. Βρισκόμαστε στη διαδικασία να τα εφαρμόσουμε όλα αυτά».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ρωσική διαστημική εταιρεία Roskosmos δήλωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα
Άγνωστη η αιτία θανάτου - Tι εξετάζουν οι γαλλικές Αρχές
Η Ουάσινγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την Αβάνα, στοχεύοντας κρατικούς θεσμούς και την ηγεσία της χώρας
Οι κόρες του ανακοίνωσαν την είδηση του θανάτου του
Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την ενίσχυση της βοήθειας προς το Κίεβο
«Αποτελεί ευθύνη της κυβέρνησης να είναι έτοιμη», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας
Οι αστροναύτες συμμετέχουν στην αποστολή SpaceX Crew-12
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει αυστηρότερους κανόνες εισόδου στη ζώνη Σένγκεν
Η ελληνική πρεσβεία στην Ελβετία συνεχάρη τη νέα δήμαρχο, ευχόμενη κάθε επιτυχία στη θητεία της
Η φορολόγηση των κρυπτονομισμάτων στις ευρωπαϊκές χώρες διαφέρει
Η εξέλιξη της πνευμονικής νόσου της πριγκίπισσας είναι σοβαρή και η μεταμόσχευση θα πραγματοποιηθεί «το συντομότερο δυνατό»
O πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη
Εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από τους κατοίκους
Κίνδυνος για το οικοσύστημα της Αυστραλίας - Η χρήση τους ως τροφή για ερπετά
Χωρίς τέλος τα πλήγματα του ρωσικού στρατού σε μη στρατιωτικές εγκαταστάσεις
Πρώτη επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Πιονγκγιάνγκ μετά από επτά χρόνια
Άγνωστο σε τι κατάσταση βρίσκεται
Ερωτηματικό για το πώς διέρρευσε η πληροφορία για την αποστολή τους
Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την προτεινόμενη συμφωνία
«Ως υπουργός είμαι έντρομος και ως πατέρας ακόμη περισσότερο» δηλώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.