- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καμπούλ: Πάνω από 60 νεκροί
ΗΠΑ: Φόβοι για νέες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Αφγανιστάν: Πάνω από 60 νεκροί - Σχεδόν 150 τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
Σε πάνω από 60 ανέρχονται οι νεκροί και σε σχεδόν 150 οι τραυματίες από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, σύμφωνα με τους New York Times. Ανάμεσα στους νεκρούς είναι και 12 Αμερικανοί στρατιώτες.
Το ρωσικό πρακτορείο Sputnik επικαλούμενο μια πηγή του Υπουργείου Υγείας στο Αφγανιστάν μετέδωσε τον ίδιο απολογισμό, προσθέτοντας πως ανάμεσα στα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά.
Ο Μοχάμαντ Νάεμ, ένας εκπρόσωπος του πολιτικού γραφείου των Ταλιμπάν είπε στο Sputnik ότι το ισλαμικό κίνημα δεν γνωρίζει ποιος ευθύνεται για τις επιθέσεις και δεν αποκλείει την εμπλοκή του Ισλαμικού Κράτους.
Το βρετανικό δίκτυο Sky News μετέδωσε λίγο νωρίτερα, επικαλούμενο το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, πως η δεύτερη έκρηξη έξω από το αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο.
Την ευθύνη για την επίθεση στην Καμπούλ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος του Χορασάν (ISIS-K), που είναι το παρακλάδι του ISIS στο Αφγανιστάν. Την εξτρεμιστική οργάνωση είχε «φωτογραφίσει» νωρίτερα πηγή του Κογκρέσου, επισημαίνοντας ότι η επίθεση αυτή φέρει «τη σφραγίδα» της δράσης του ISIS-K.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκρηξη στην πύλη Abbey, οφείλεται σε βομβιστή αυτοκτονίας που φορούσε γιλέκο με εκρηκτικά, τα οποία και πυροδότησε. Αμέσως, υπήρξε απάντηση από Αμερικανούς στρατιώτες, ενώ αμέσως μετά έγινε γνωστό ότι έγινε και δεύτερη έκρηξη έξω από το Baron Hotel.
ΗΠΑ: Φόβοι για νέες επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν πριν από λίγο φόβους για περαιτέρω επιθέσεις στο αεροδρόμιο της αφγανικής πρωτεύουσας. Παρόλα αυτά, προς το παρόν δεν υπάρχει καμία ένδειξη από τον Λευκό Οίκο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, σκοπεύει να μεταθέσει την ημερομηνία αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν - 31η Αυγούστου - ως αποτέλεσμα των σημερινών πολύνεκρων εκρήξεων στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, δήλωσε στο Reuters καλά ενημερωμένη πηγή για την κατάσταση.
Βρετανία: Το Λονδίνο εξέδωσε αεροπορική οδηγία
Η Βρετανία εξέδωσε μια αεροπορική οδηγία προς τις αεροπορικές εταιρείες τα αεροσκάφη τους να αποφεύγουν να πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια πάνω από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις κοντά στο αεροδρόμιο της Καμπούλ.
«Μετά τις σοκαριστικές σκηνές σήμερα στο Αφγανιστάν, εξέδωσα μια NOTAM (αεροπορική οδηγία) που συμβουλεύει τις αεροπορικές εταιρείες να αποφεύγουν να πετούν κάτω από τα 25.000 πόδια πάνω από τον εναέριο χώρο του Αφγανιστάν», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς. «Θα συνεχίσουμε να έχουμε την κατάσταση υπό έλεγχο», πρόσθεσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση του προέδρου των ΗΠΑ στο Truth Social
Στους 450.000 έφθασαν οι εκτοπισμένοι από τον Λίβανο
«Όσοι δεν καταθέσουν τα όπλα θα φέρουν την ευθύνη για τις συνέπειες», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ
Η πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου που το Τελ Αβίβ πλήττει εθνικές υποδομές του Ιράν
Απορρίφτηκε το αίτημα Τραμπ για άνευ όρων παράδοση της Ισλαμικής Δημοκρατίας
Ισραήλ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους κατά του Ιράν
«Εχθρό» χαρακτήρισε το Ιράν ο πρόεδρος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σκοπεύει μετά την επίθεση στο Ιράν να στραφεί προς την Κούβα
Τα αεροσκάφη αυτά είναι ικανά να μεταφέρουν έκαστο έως 24 πυραύλους κρουζ
«Είμαστε σε αναβαθμισμένο επίπεδο ετοιμότητας», δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας
Από τη στιγμή που θα πάρει εντολή δράσης θα χρειαστεί πέντε ημέρες για να σηκώσει άγκυρες
Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι έπληξαν ένα τάνκερ στα Στενά του Ορμούζ
Αναβαθμίστηκε ο συναγερμός στα Στενά του Ορμούζ
Ύστερα από πλήγμα σε βρετανική βάση, πολλές χώρες έχουν αναπτύξει στρατιωτικά μέσα στην Κύπρο
Έντονη κριτική κατά του βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ
Το Ιράν δεν είναι πια ο «νταής της Μέσης Ανατολής», λέει ο Αμερικανός πρόεδρος
Δέχτηκε επίθεση μέσα στη φυλακή από συγκρατούμενό του
Αναμένουν ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού μετά την επιχείρηση αναχαίτισης drone
12 επιλεγμένα άρθρα γνώμης κι explainers
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.