- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 17 αγνοούνται μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν τομείς της δυτικής Βενεζουέλας.
Αυξάνεται ο απολογισμός των νεκρών από τις καταρρακτώδεις βροχές στη Βενεζουέλα με τις αρχές να ανακοινώνουν τουλάχιστον 20 θανάτους και ακόμα 17 περιπτώσεις αγνοούμενων ανθρώπων. Τρεις κοινότητες στην πολιτεία Μέριδα (δυτικά) υπέστησαν τα σκληρότερα πλήγματα.
Ο απολογισμός των θυμάτων «αυξήθηκε σε 20 νεκρούς» έναντι 15 την προηγουμένη, δήλωσε ο τοπικός αξιωματούχος Τζέισον Γκουσμάν.
Σε όλη τη χώρα οι πληγέντες είναι πάνω από 54.000, δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Ρεμίχιο Σεμπάγιος στη δημόσια τηλεόραση.
Την προηγουμένη, ο κ. Σεμπάγιος είχε προειδοποιήσει ότι η περίοδος των σφοδρών βροχοπτώσεων ήρθε νωρίτερα και ότι οι κατακρημνίσεις θα συνεχιστούν «τις δέκα επόμενες ημέρες».
Ο ποταμός Μοκοτίες υπερχείλισε και πλημμύρισε κεντρικούς δρόμους στην πόλη Τοβάρ. Η ηλεκτροδότηση και οι τηλεφωνικές συνδέσεις έχουν διακοπεί στην περιοχή, ενώ η πρόσβαση εμποδίζεται από τα νερά.
Εννιά πολιτείες, η Μέριδα, η Ταχίρα, η Σούλια, η Απούρε, η Μονάγας, η Δέλτα Αμακούρο, η Αμασόνας, η Μπολίβαρ και η Αράγουα, βρίσκονται σε κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης», τόνισε ο κ. Σεμπάγιος.
«Έδωσα πράσινο φως για όλες τις επιχειρήσεις εφοδιασμού και χρηματοδοτικής στήριξης αυτών των πολιτειών», δήλωσε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.
Περισσότερες από 8.000 κατοικίες «καταστράφηκαν», σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, ο οποίος εκτίμησε πως τα ακραία φαινόμενα συνδέονται με «την κλιματική αλλαγή». Βροχοπτώσεις πλήττουν επίσης και την πρωτεύουσα Καράκας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκθεση αποκαλύπτει παρατυπίες σχεδόν σε όλα τα κόμματα - Επικαλούνται κυρίως διοικητικά λάθη
Οι ειδοποιήσεις φτάνουν στα κινητά, οι θαυμαστές ενημερώνουν ο ένας τον άλλον
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέα επιχείρηση, το λεγόμενο «Project Freedom»
Πώς η παραλία από σημείο κοινωνικών συναντήσεων γυμνιστών έγινε τόπος ερωτικών συνευρέσεων σε κοινή θέα
Πάνω από το ένα τρίτο των θυμάτων ήταν από το κεντρικό κρατίδιο Παντζάμπ
Οι εκλογές αναμένεται να πραγματοποιηθούν κανονικά το 2028
«Σαρώνει» η τελευταία λέξη της μόδας στα μπαρ και στα εστιατόρια της χώρας
Επτά τα κρούσματα, τρεις οι νεκροί
«Ο πατέρας της είδε το κομμένο κεφάλι της...»
Μια ιστορία για ανισότητες και αόρατους εργαζομένους
Συνολικά περίπου 150 επιβάτες βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο Hondius
Στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius εκδηλώθηκε επιδημία χανταϊού που προκάλεσε τρεις θανάτους
Παρά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς ΗΠΑ και Ισραήλ
Η ανάρτησή της στο Instagram
Το εφιαλτικό σενάριο με φόντο τον πόλεμο στο Ιράν
Βασιλικός συγγραφέας υποστηρίζει ότι η Κέιτ Μίντλετον επηρεάστηκε έντονα από τη συνέντευξη
Η Τεχεράνη εξαπέλυσε την πρώτη επίθεση με drones και πυραύλους μετά την υπογραφή της εκεχειρίας
Περίπου 150 άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο - 7 τα πιθανά κρούσματα
Γιατί η κόρη του Κιμ Γιονγκ Ουν φορά όλο και πιο συχνά «απαγορευμένα» δυτικά ρούχα
Το χρονικό μιας διαμάχης που θα οδηγούνταν σε λίγες ημέρες σε δίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.