- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Σεν Τροπέ: Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο η πυρκαγιά
Έχουν χάσει τη ζωή τους ήδη δύο άνθρωποι
Η πυρκαγιά που μαίνεται από τη Δευτέρα κοντά στο Σεν-Τροπέ, στην Κυανή Ακτή έχει «οριοθετηθεί», αλλά «δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο», ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.
Οριοθετημένη αλλά όχι υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην Κυανή Ακτή της Γαλλίας κοντά στο Σεν Τροπέ. Να θυμίσουμε ότι από τη φωτιά έχουν χάσει τη ζωή τους δύο άνθρωποι.
«Έχει 'οριοθετηθεί' σημαίνει πως το μέτωπο της πυρκαγιάς δεν προχωρεί πλέον, αλλά η φωτιά δεν έχει σβήσει», διευκρίνισε ο διευθυντής της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των υπηρεσιών διάσωσης του νομού Βαρ, ο συνταγματάρχης Ερίκ Γκροέν, προσθέτοντας πως αναμένεται δυτικός άνεμος στη διάρκεια της ημέρας και συνεπώς οι αναζωπυρώσεις δεν αποκλείονται.
«Πρέπει να παραμείνουμε εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς περιμένουμε μείωση της υγρασίας, άνοδο των θερμοκρασιών και άνεμο», επέμεινε ο νομάρχης του Βαρ, ο Εβάνς Ρισάρ, μιλώντας στο σταθμό διοίκησης των πυροσβεστών στο Λικ.
Σύμφωνα με τους τελευταίους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τους πυροσβέστες και τη νομαρχία, η περίμετρος αυτής της πυρκαγιάς, η οποία είναι η μεγαλύτερη που έχει πλήξει φέτος τη Γαλλία, είναι πλέον 80 χιλιόμετρα.
Συνολικά η φωτιά έχει κάψει 71.000 στρέμματα δάσους, αμπελιών και θαμνωδών εκτάσεων στην οροσειρά Μορ.
Όσο για τον ανθρώπινο απολογισμό, αυτός παραμένει στους δύο νεκρούς -δύο άνθρωποι τα απανθρακωμένα πτώματα των οποίων βρέθηκαν σε σπίτι στο χωριό Γκριμό- και τους 26 τραυματίες -19 πολίτες που υπέστησαν ελαφρά δηλητηρίαση από τους καπνούς και 7 πυροσβέστες.
Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι επίσης βαρύς για τη βιοποικιλότητα: το φυσικό καταφύγιο της οροσειράς Μορ εν μέρει καταστράφηκε. Μια επιχείρηση διάσωσης χελωνών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στο καταφύγιο αυτό.
Τέλος οι παραγωγοί του ροζέ κρασιού της Προβηγκίας, περιζήτητου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, είδαν το υλικό τους ή τις αποθήκες τους να γίνονται στάχτη.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο επίκεντρο εμπόριο, Ταϊβάν και γεωπολιτικός ανταγωνισμός
Το 17,5% των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να απεργήσει
«Αν έμαθα ένα πράγμα από τον Βίτο, είναι να μην αφήνεις ποτέ την ηλικία σου να σε περιορίζει»
Νέα προειδοποίηση από τον επικεφαλής του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας
Το περιστατικό λίγους μήνες πριν με «πρωταγωνιστή» τον ίδιο γιατρό
«Πονοκέφαλος» για εταιρίες όπως Meta, Google, Microsoft και Amazon
Η εκλογική παράδοση δεν αρκεί όταν πονάει η τσέπη των πολιτών
Για «πολιτική καταστροφή», έκανε λόγο ο κυβερνήτης της Φλόριντα
«Όλοι γνωρίζουν γιατί χάσαμε» - Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το πολιτικό μέλλον του Αμερικανού προέδρου
Τα όπλα που έχει στα χέρια του
Πού κρίθηκε η Γερουσία, η ψήφος αποδοκιμασίας και τι αλλάζει στο Κογκρέσο
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Απαρχαιωμένες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, επανειλημμένες διαρροές και υψηλά επίπεδα αμίαντου
Πρόστιμα από 1.000 έως 5.000 δολάρια
Τι μπορούν να κάνουν οι Δημοκρατικοί
Οι επενδυτές προσδοκούν λιγότερες πολιτικές ανατροπές, αλλά βλέπουν αυστηρότερο έλεγχο στην τεχνητή νοημοσύνη
Ο Πάπας έχει ήδη παραθέσει στίχους του σε πρόλογο βιβλίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.