- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία: Ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών και πυρκαγιές στα νότια
Απειλείται παγκόσμιο γεωπάρκο από τις φωτιές
Η Ιταλία βάλλεται από ισχυρό κύμα καύσωνα - Οι υψηλές θερμοκρασίες και οι πυρκαγιές που μαίνονται στα νότια της χώρας.
Μέχρι και τους 50 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φτάσει η θερμοκρασία σήμερα στην Ιταλία. Η χώρα γνωρίζει ένα ισχυρό κύμα καύσωνα, την ώρα που στα νότια οι αρχές αντιμετωπίζουν πυρκαγιές, από τις οποίες απειλείται παγκόσμιο γεωπάρκο.
Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας αναμένει ότι σήμερα θα καταρριφθεί το ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας στη χώρα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν οι 48,5 βαθμοί Κελσίου το 1990 στη Σικελία.
Στην Καλαβρία και τη Σικελία οι πυροσβέστες χρειάστηκε να προχωρήσουν σε 300 επεμβάσεις τις τελευταίες 12 ώρες, ενώ επτά Canadair έχουν κινητοποιηθεί από τα ξημερώματα. Η οροσειρά Μαντόνιε, που βρίσκεται κοντά στην πρωτεύουσα της Σικελίας, το Παλέρμο, πολιορκείται εδώ και ημέρες από τις φλόγες που ενισχύονται από τους ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες, με τις πυρκαγιές να έχουν καταστρέψει σπίτια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις.
Ο κυβερνήτης της Σικελίας, Νέλο Μεσουμέτσι, ζήτησε να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η οροσειρά Μαντόνιε. Από την πλευρά του ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας Στέφανο Πατουανέλι αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή σήμερα προκειμένου να συναντηθεί με τους δημάρχους των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο.
Στην Καλαβρία οι φλόγες απειλούν το Ασπρομόντε που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των παγκόσμιων γεωπάρκων της Unesco.
Ο πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης WWF Ιταλία ζήτησε χθες, Τρίτη, «την άμεση επέμβαση επιπλέον εναέριων μέσων». «Διαφορετικά θα είναι πολύ αργά και θα χάσουμε μια κληρονομιά ανυπολόγιστης αξίας», κατήγγειλε. Ακόμη, ζήτησε να υπάρξει «αυξημένη εποπτεία στο πεδίο διότι στις περιοχές όπου έχουν κατασβεστεί οι πυρκαγιές εντοπίζονται αναζωπυρώσεις, για τις οποίες προφανώς ευθύνονται εγκληματίες χωρίς ηθικούς φραγμούς».
Ιταλία: Σύλληψη 35χρονου κτηνοτρόφου για εμπρησμό
Στη Σαρδηνία συνελήφθη ένας 35χρονος κτηνοτρόφος με την κατηγορία ότι έβαλε φωτιά σκοπίμως. Στην περιοχή καταγράφηκαν μόνο χθες 13 εστίες πυρκαγιάς, με εναέρια μέσα κατάσβεσης να επεμβαίνουν στις έξι από αυτές.
Πάντως, οι προβλέψεις αναφέρουν ότι ο αντικυκλώνας που ευθύνεται για το κύμα καύσωνα στην Ιταλία, και ο οποίος έχει ονομαστεί Λούσιφερ (Εωσφόρος), αναμένεται να μετακινηθεί προς βορρά, όπου το Σαββατοκύριακοη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου στην Τοσκάνη και το Λάτιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το απόσπασμα της συνέντευξης κυκλοφορεί ξανά στα social media ενόψει της 25ης επετείου
Οι δυο τους απέκτησαν έναν γιο το 2024, ωστόσο στη συνέχεια χώρισαν
Eνώ την ίδια περίοδο είχε έσοδα 5,4 εκατ. δολαρίων
Κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της τον Ιανουάριο του 2023
Το κανονικό απόσπασμα δείχνει ότι ο βασιλιάς άπλωσε το χέρι του
Η τελευταία της ανάρτηση στο Instagram είχε γίνει στις 12 Αυγούστου, λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της
Η δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Άμυνας του Ισραήλ
Η πρώην καγκελάριος επικρίνει τη στρατηγική του CDU και ζητά άμεση αλλαγή πλεύσης
Οι επιπτώσεις της «ψηφιακής διάσπασης» στη συγκέντρωση και την κριτική σκέψη
Κύμα διαμαρτυριών ενόψει των κρίσιμων τοπικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου
Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε μετά τις επαφές Αμερικανών απεσταλμένων στη Μόσχα και το Κίεβο
Αντιδράσεις στη Σιγκαπούρη για τις απολαβές του πρωθυπουργού Λόρενς Ουόνγκ
Πιθανές επιπτώσεις ανακοίνωσε και το αεροδρόμιο του Εδιμβούργου
Υπάρχει η εντύπωση πως η Δημοκρατία στην Ευρώπη είναι κάποιος κανόνας. Ψεύδος. Η Δημοκρατία ήταν και είναι παρένθεση σε μία Ευρώπη με παθολογική ροπή στον αυταρχισμό.
Το μεγάλο πρόβλημα στα δεξιά του
Πριν από 31 χρόνια, ο διάδοχος του θρόνου είχε φτάσει στο σχολείο με τους τότε χωρισμένους γονείς του, την πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον πρίγκιπα Κάρολο
Έγιναν οι μισοί Γερμανοί «ακροδεξιοί»; Η χρόνια απόκρυψη των προβλημάτων, οι Ευρωπαίοι στρουθοκάμηλοι και τα παράπονα της Ανατολικής Γερμανίας
Ανακτήθηκαν τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους
Η τοξικολογική έκθεση έδειξε πως είχαν λάβει kratom και διφαινυδραμίνη
Κλιματική κρίση, ενεργειακή ασφάλεια και η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς, σε ένα νέο πολιτικό τοπίο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.