- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπάιντεν: Καλεί τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης σε παραίτηση
Μετά την αναφορά για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών
Τζο Μπάιντεν: Ζητά την παραίτηση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, μετά την αναφορά εις βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση 11 γυναικών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, κάλεσε σήμερα (3.8) τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί μετά το αποτέλεσμα της έρευνας που έγινε κατά του και διαπίστωνε ότι έχει παρενοχλήσει σεξουαλικά τουλάχιστον 11 γυναίκες.
«Πρέπει να παραιτηθεί», είπε ο Μπάιντεν στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.
Ο Άντριου Κουόμο ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση της αναφοράς εις βάρος του παρέμεινε προκλητικός, λέγοντας σε ηχογραφημένη απάντηση στα ευρήματα ότι «τα γεγονότα είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που απεικονίζονται» και ότι «ποτέ δεν άγγιξε κανέναν ακατάλληλα ή δεν έκανε ακατάλληλες σεξουαλικές κινήσεις. Απλά δεν είμαι εγώ αυτό το άτομο και δεν υπήρξα ποτέ αυτό το άτομο», συμπλήρωσε.
Κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του, δεν αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να παραιτηθεί, δείχνοντας να το αποκλείει, την ώρα που πολλά στελέχη από το κόμμα των Δημοκρατικών τον καλούν να εγκαταλείψει τη θέση του.
Και η Πελόζι ζητά την παραίτηση Κουόμο
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, κάλεσε απόψε τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
«Υπό την ηγεσία της γενικής εισαγγελέως Λετίσια Τζέιμς, ολοκληρώθηκε μια πλήρης και ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με τους ισχυρισμούς εναντίον του κυβερνήτη Κουόμο», υπενθύμισε στην ανακοίνωσή της η Πελόζι. «Όπως πάντα, επιδοκιμάζω τις γυναίκες που βγήκαν μπροστά και είπαν την αλήθεια. Αναγνωρίζοντας την αγάπη του για τη Νέα Υόρκη και τον σεβασμό του για το αξίωμά του, καλώ τον κυβερνήτη να παραιτηθεί», πρόσθεσε.
Σε ένα βίντεο που γυρίστηκε μέσα στο γραφείο του, δεν αναφέρθηκε καθόλου στο θέμα της παραίτησής του, αλλά πρόσθεσε ότι θα απαντήσει «σημείο προς σημείο» στις κατηγορίες που του προσάπτονται, σε ένα έγγραφο που θα δώσουν στη δημοσιότητα οι συνεργάτες του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
MKO που προωθούν τα πολιτικά και θρησκευτικά σχέδια του Τούρκου προέδρου χρηματοδοτούνται από τις Βρυξέλλες
Η 54χρονη μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τη διακεκριμένη πυροσβέστη - Είχε ήδη εκτίσει ποινή για το ίδιο έγκλημα
Συντονισμένο δίκτυο παραπληροφόρησης με πάνω από 500.000 προβολές μετά τη μαζική είσοδο μεταναστών
Ο οδηγός δεν αντιλήφθηκε τίποτα, παρά μόνο όταν του έδειξαν το βίντεο
Ελπίδες ότι ο νόμος θα φέρει πιο κοντά το τέλος του πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Αστυνομία και εισαγγελικές αρχές παραδέχτηκαν ότι διέπραξαν μια σειρά λαθών
Οι Ισπανοί πολίτες δεν νιώθουν ασφαλείς και το δείχνουν
Νωρίτερα φέτος διεξήχθη στη χώρα ένας πανεθνικός διαγωνισμός μαγειρέματος σκύλου
Μοιάζουν να μην τελειώνουν ποτέ και όταν περπατά, σέρνονται στο έδαφος
Περίπου 80 μετανάστες έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την κρίση στη Θέουτα, αναφέρουν οι ισπανικές Αρχές
Το τελεσίγραφο της Ισπανίας
Μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου
Άλμα στους δείκτες για δημητριακά, ζάχαρη και λάδι - Προειδοποίηση για 50 εκατ. ανθρώπους αντιμέτωπους με την πείνα
Η συμφωνία προβλέπει ότι επίθεση εναντίον μίας από τις τρεις χώρες θα θεωρείται επίθεση εναντίον όλων
Διαβάζοντας σήμερα το «Ένας Μύθος» (1954), ένιωσα ότι διάβαζα τις ειδήσεις του 2026. Και αυτό είναι η πιο θλιβερή επιβεβαίωση της αποτυχίας όλων μας.
Ο ύποπτος φέρεται να περιφερόταν στη γειτονιά κρατώντας μαχαίρι
Ποιος μπορεί να τον διαδεχτεί
Η αφοπλιστική απάντησή της όταν την ενημέρωσαν ότι φαίνονται
Αυστηρά μέτρα από την κυβέρνηση με παρακολούθηση οθονών και φίλτρα στο διαδίκτυο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.