Κοσμος

Το Ισραήλ επαναφέρει τη χρηση μάσκας σε κλειστούς χώρους

Μετά την καταγραφή 227 νέων κρουσμάτων σε μια μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ισραήλ©Unsplash/ Mor Shani
Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους©Unsplash/ Mor Shani

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αποφάσισε να επαναφέρει το μέτρο της υποχρεωτικής μάσκας σε κλειστούς χώρους μετά την αύξηση κρουσμάτων.

Το Ισραήλ επανέφερε σήμερα, Παρασκευή, τη χρήση μάσκας σε εσωτερικού χώρου καθώς καταγράφηκαν περισσότερα από 200 νέα κρούσματα Covid-19 μέσα σε μία μέρα. 

«Λόγω μιας αύξησης στα κρούσματα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι από σήμερα το μεσημέρι θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, με εξαίρεση τα σπίτια», αναφέρει το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι από την απόφαση εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 7 ετών και τα άτομα με αναπηρία που τους εμποδίζει να φορούν μάσκα. 

Επίσης, οι αρχές συνέστησαν στους Ισραηλινούς να φορούν μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους, σε μεγάλες συναθροίσεις και όπου υπάρχει συγχρωτισμός, όπως για παράδειγμα στις παρελάσεις Gay Pride που θα πραγματοποιηθούν αυτό το σαββατοκύριακο στο Ισραήλ και αναμένεται να συμμετέχουν χιλιάδες άνθρωποι. 

Η απόφαση λήφθηκε μετά την ανακοίνωση της Πέμπτης για 227 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόκειται για το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό από τις 7 Απριλίου, σε μία χώρα που ο μίσος και πλέον πληθυσμός έχει κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Η θετικότητα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έφτασε το 0,6%. 

Ωστόσο, ο υπουργός Υγείας του Ισραήλ καθησύχασε τους πολίτες λέγοντας ότι δεν πιστεύει πως πρόκειται για ένα ακόμα κύμα κορωνοϊού, εκφράζοντας την ελπίδα πως ο υψηλός αριθμός εμβολιασμένων θα αποτρέψει τις νοσηλείες και τις σοβαρές περιπτώσεις. Σημείωσε, χαρακτηριστικά, ότι ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν, ο αριθμός των διασωληνωμένων παραμένει χαμηλός.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργος Ναφτάλι Μπένετ είχε προειδοποιήσει από την Τετάρτη ότι αν καταγράφονταν καθημερινά πάνω από 100 νέα κρούσματα, θα καθίστατο εκ νέου υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Από τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές καταγράφουν καθημερινά περισσότερα από 100 νέα κρούσματα.

Τη Δευτέρα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα επιταχύνει τον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 ετών, ενώ συνέστησε στους γονείς να κάνουν στα παιδιά τους εμβόλιο. Μέχρι τότε, το υπουργείο δεν επέμενε στον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εμβολιασμών στους εφήβους να παραμείνει χαμηλός. 

Πληροφορίες από Times Of Israel

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ