- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ιταλία 5η παγκοσμίως στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα
«Πρέπει να εμβολιαστεί εγκαίρως το 70% των κατοίκων της χώρας»
Πέμπτη παγκοσμίως βρίσκεται η γειτονική μας Ιταλία στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών που έχουν δημοσιευθεί από τους Financial Times, η Ιταλία είναι πέμπτη παγκοσμίως στην καταγραφή της παραλλαγής Δέλτα του κορωνοϊού,
«Τα περιστατικά της μετάλλαξης παρουσιάζουν σαφώς αύξηση αλλά είναι ακόμη νωρίς για να πούμε αν θα υπάρξει ένα νέο δραματικό κύμα, όπως στην Μεγάλη Βρετανία. Ας ελπίζουμε να είναι η τελευταία αύξηση κρουσμάτων της επιδημίας, να περιοριστούν χάρη στα εμβόλια και στην ζέστη», δήλωσε ο Ιταλός καθηγητής ιολογίας, Φαμπρίτσιο Πρελιάσκο.
«Το μεγάλο στοίχημα, βέβαια, θα παιχτεί πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, με το άνοιγμα των σχολείων. Όπως πάντα, βασικής σημασίας είναι η ατομική ευθύνη όλων των πολιτών», υπογράμμισε ο Ιταλός επιστήμονας.
Βάσει των μέχρι τώρα στοιχείων, τα περισσότερα περιστατικά με παραλλαγή Δέλτα καταγράφονται στην ευρύτερη περιοχή του Μπάρι, στην περιφέρεια 'Ανω Αδίγη (στα σύνορα με την Αυστρία) και στο Βένετο.
Παράλληλα, υπάρχουν εστίες και στην Σικελία, στην Σαρδηνία και στην ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, αλλά οι αρχές υπογραμμίζουν ότι μέχρι τώρα δεν καταγράφηκαν θάνατοι και ιδιαίτερα σοβαρά κρούσματα που να οφείλονται στην συγκεκριμένη παραλλαγή.
Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο πάντως, αν δεν εμβολιαστεί εγκαίρως τουλάχιστον το 70% των κατοίκων της χώρας, υπάρχει κίνδυνος μέσα στο φθινόπωρο να πρέπει να ληφθούν νέα προληπτικά μέτρα, με σειρά περιορισμών στην λειτουργία των επιχειρήσεων.
Όσο για τη χώρα μας, πραγματοποιείται αυτή την ώρα έκτακτη σύσκεψη στην Κρήτη με την συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, του καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θόδωρου Λιβάνιου, του Περιφερειάρχη, αλλά και δημάρχων για την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.
Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η γυναίκα δεν φορούσε ζώνη ασφαλείας
Η Άγκυρα θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας
Ο πρώην πρόεδρος της Βενεζουέλας διώκεται για τρομοκρατία που συνδέεται με τα ναρκωτικά
Η συζήτηση άνοιξε μετά την ανανέωση της κυβερνητικής πρωτοβουλίας «Cool Biz»
Ο 26χρονος οδηγήθηκε στη φυλακή αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για αντίσταση κατά της σύλληψης
Εννέα μέλη της ίδιας οικογένειας συγκαταλέγονται ανάμεσα στα θύματα
Η επιχείρηση διάσωσης κράτησε πολλές ώρες και ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης, όταν και ανασύρθηκε η σορός
Η συζήτηση αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα σε μια χώρα γνωστή για τις εξαντλητικές ώρες εργασίας
Ένας εξ΄ αυτών χρειάστηκε οξυγόνο
Πολύ σοβαρές καταγγελίες από Ιταλούς ακτιβιστές
Η οικογένεια της ηθοποιού καταγόταν από την Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας
Η πρωτοβουλία φέρει το όνομα της κλασικής αμερικανικής ταινίας «The Big Chill»
Μια νεαρή γυναίκα έχασε τη ζωή της και τρία ακόμη άτομα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο
Η αστυνομία περίμενε τους επιβάτες στο αεροδρόμιο
Στους πιθανούς στόχους περιλαμβάνονται εγκαταστάσεις δίπλα ή μέσα στην Τεχεράνη
Την οποία χαρακτήρισε «ιστορικά ακριβή» και απόλυτα πιστή στο πρωτότυπο έργο
Μια ιστορική ανατομία του αμερικανικού λαϊκισμού
H εταιρεία χαρακτήρισε το συμβάν «πρωτοφανές περιστατικό κυβερνοασφάλειας»
Άδεια ράφια στη Βρετανία
Χωρίς τέλος η κόντρα του δημάρχου Νέας Υόρκης με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.