Κοσμος

Αράχνες υφαίνουν τεράστια λευκά πέπλα στην Αυστραλία (βίντεο)

«To θέαμα είναι πραγματικά εκπληκτικό»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λευκά πέπελα που έχουν υφάνει οι αράχνες στην Αυστραλία©YouTube
Αράχνες έχουν υφάνει ένα μεγάλο πέπλο πάνω σε φυτά και καλλιέργειες στην Αυστραλία©YouTube

Αράχνες έχουν υφάνει ένα μεγάλο πέπλο πάνω σε φυτά και καλλιέργειες στην Αυστραλία, μετά από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ένα αραχνοΰφαντο πέπλο κάλυψε τις τελευταίες μέρες κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, καθώς οι πλημμύρες υποχρέωσαν τις αράχνες να αποφύγουν το έδαφος και να κινηθούν ψηλότερα, στήνοντας τους ιστούς τους πάνω από δέντρα και φράχτες. 

Κάτοικοι στην περιοχή Gippsland της Βικτώριας λένε ότι τα πέπλα εμφανίστηκαν μετά από τις έντονες βροχές, ενώ άλλοι αναφέρουν πως ένας ιστός αράχνης κάλυψε περισσότερο από ένα χιλιόμετρο κατά μήκος ενός δρόμου.

Spider Apocalypse: Gippsland’s Longford Hit By Spider Infestation Post Storm | 10 News First

Οι ειδικοί λένε ότι οι αράχνες υφαίνουν πέπλα ως μία τακτική επιβίωσης, γνωστή ως «μπαλόνι», κατά την οποία υφαίνουν ιστούς για να ανέβουν σε υψηλότερο έδαφος. 

Ο Δρ Ken Walker, ανώτερος επιμελητής εντόμων από το Μουσείο της περιοχής, είπε ότι είναι πιθανό να έχουν συμβάλει στη δημιουργία του πέπλου εκατομμύρια αράχνες. «Οι αράχνες που ζουν στο έδαφος πρέπει να ανέβουν ψηλότερα, να σωθούν από το νερό της βροχής» είπε στην εφημερίδα The Age.

Spider webs blanket Australian landscape after floods

«Eίναι ένα υπέροχο πέπλο που κυματίζει»

Μια τοπική σύμβουλος, η Carolyn Crossley, είπε ότι επισκέφθηκε μία λίμνη τη Δευτέρα για να ελέγξει για τυχόν ζημιές έπειτα την πλημμύρα και είδε το πέπλο που έιχαν υφάνει οι αράχνες. «Δεν ήταν τρομακτικό - ήταν όμορφο» είπε στο BBC, και πρόσθεσε: «Αυτό το υπέροχο πέπλο ήταν απλωμένο στα δέντρα, στους φράχτες, παντού».  

«Ο ήλιος έπεφτε πάνω στο πέπλο και το φως κυμάτιζε» συμπλήρωσε η Carolyn, η οποία δήλωσε εντυπωσιασμένη με το ότι οι αράχνες δεν χωρίζονταν, ούτε έχαναν τον βηματισμό τους. Προχωρούσαν συντονισμένες και μαζί τους, μετέφεραν το πέπλο τους. 

Μια άλλη τοπική κάτοικος, η Amanda Traeger, είπε στο BBC ότι η οικογένειά της είχε ξαναδεί παρόμοιο φαινόμενο, αλλά ποτέ κάτι τόσο μεγάλο σε έκταση. «Ήταν εκπληκτικό» σχολίασε η Amanda. 

Οι ευαίσθητοι ιστοί αναμένεται να διαλυθούν αργότερα αυτήν την εβδομάδα.

Οι ντόπιοι δήλωσαν ότι, μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, το πέπλο ήταν ένα όμορφο θέαμα. 

Δυνατές βροχές και ισχυροί άνεμοι έπληξαν μεγάλα τμήματα της περιοχής, προκαλώντας πλημμύρες και εκτεταμένες ζημιές την περασμένη εβδομάδα. Δύο άτομα βρέθηκαν νεκρά στα αυτοκίνητά τους σε ξεχωριστά περιστατικά υδάτων.

Οι αρχές χαρακτήρισαν την καταιγίδα ως καταστροφή, και εκατοντάδες σπίτια στην πολιτεία παραμένουν χωρίς δύναμη.

Πληροφορίες από BBC

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ