Κοσμος

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου έγινε ενός έτους σκορπώντας ελπίδα

Οι γιατροί του έδιναν 0% πιθανότητες επιβίωσης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου έγινε ενός έτους
Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου έγινε ενός έτους © youtube / video

Ο μικρός Richard γεννήθηκε μόλις στις 21 εβδομάδες κύησης και γιόρτασε πριν μερικές μέρες τα γενέθλιά του

Ένα μωρό που γεννήθηκε τόσο πρόωρο, ώστε του δόθηκε μηδενική πιθανότητα επιβίωσης, γιόρτασε πρόσφατα τα πρώτα του γενέθλια. Σε μόλις 21 εβδομάδες κύησης, ο μικρός  γεννήθηκε σε μαιευτήριο στη Μινεσότα των ΗΠΑ, μόλις ένα κιλό, ενώ στο βιβλίο Γκίνες κέρδισε τον τίτλο του πιο πρόωρου μωρού που επιβίωσε. 

«Όταν οι Rick και Beth Hutchinson, έλαβαν οδηγίες από τους γιατρούς, αναφορικά με το τι μπορούν να περιμένουν από ένα μωράκι γεννημένο τόσο πρόωρα, άκουσαν ότι το βρέφος έχει 0% πιθανότητες επιβίωσης», αναφέρει η Dr. Stacy Kern, νεογνολόγος που περιποιήθηκε τον μικρό Richard στο νοσοκομείο.

Richard Scott William Hutchinson 1st birthday. micropremie

Ο Richard Scott William Hutchinson γεννήθηκε πρόωρα στις 5 Ιουνίου του 2020, 4 μήνες νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία για τον τοκετό, την οποία είχαν δώσει στη μητέρα του οι γιατροί, ζυγίζοντας λιγότερο από ένα κιλό. Οι γιατροί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Children's Minnesota hospital in Minneapolis είχαν προετοιμάσει τους γονείς για το χειρότερο.

Ο Richard ήταν τόσο μικρός που οι γονείς του μπορούσαν να τον κρατήσουν στην παλάμη του χεριού τους. Επιπλέον, λόγω της πανδημίας, οι γονείς του, Rick και Beth Hutchinson, δεν μπόρεσαν να μείνουν μαζί του στο νοσοκομείο και πηγαινοέρχονταν καθημερινά. Το μωρό πήρε εξιτήριο 6 μήνες μετά.

Ο πρώτος χρόνος της ζωής του Richard ήταν πολύ δύσκολος για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ειδικά οι πρώτοι μήνες. «Ακόμη νιώθουμε μεγάλη έκπληξη. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι», είπε η μαμά του μικρού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ