Κοσμος

Το πιο πρόωρο μωρό του κόσμου έγινε ενός έτους (video)

Ζύγιζε όσο δύο μήλα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το θαύμα της ζωής: Ένα μωράκι που γεννήθηκε σχεδόν 5 μήνες πρόωρο νίκησε κάθε αντιξοότητα και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021.
O MIKΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΑ | ΦΩΤΟ: YOUTUBE SCREEN SHOT

Το θαύμα της ζωής: Ένα μωράκι που γεννήθηκε σχεδόν 5 μήνες πρόωρο νίκησε κάθε αντιξοότητα και γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια τον Ιούνιο του 2021.

Καμία πιθανότητα να ζήσει δεν έδιναν οι γιατροί στους γονείς του μικρού Ρίτσαρντ από τη Μινεσότα των ΗΠΑ, ο οποίος γεννήθηκε πρόωρα μόλις πέντε μηνών, ζύγιζε όσο δυο μήλα, δηλαδή λίγο πάνω από 300 γραμμάρια και χωρούσε στη μια παλάμη των χεριών των γονιών του.

Ωστόσο ο μικρός Ρίτσαρντ τούς διαψεύδει σήμερα, στα πρώτα του γενέθλια. Κέρδισε μάλιστα μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες ως το πλέον πρόωρο μωρό που επέζησε. Έμεινε έξι μήνες στο μαιευτήριο, αλλά βγήκε νικητής.

Οι γιατροί στο παιδιατρικό νοσοκομείο Children's Minnesota hospital in Minneapolis είχαν προετοιμάσει τους γονείς του μικρούλη για το χειρότερο.

"Όταν ο Ρικ και η Μπέθ έλαβαν προγεννητικές συμβουλές αναφορικά με το τι μπορούν να περιμένουν από ένα μωράκι γεννημένο τόσο πρόωρα, άκουσαν τους γιατρούς να τους μιλούν για 0% πιθανότητες επιβίωσης" αναφέρει η Δρ Στέισι Κερν, νεογνολόγος που περιποιήθηκε τον μικρό Ρίτσαρντ στο νοσοκομείο, μιλώντας στα ρεκόρ Γκίνες.

"Ήξερα ότι οι πρώτες εβδομάδες της ζωής του Ρίτσαρντ θα είναι πολύ δύσκολες, αλλά ένιωθα ότι εάν τα κατάφερνε απ’ αυτό θα έβγαινε νικητής" συνέχισε η γιατρός.

Και όπως αποδείχτηκε είχε δίκιο. Παρά τις μηδενικές πιθανότητες επιβίωσης, ο μικρούλης γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στο σπίτι του μαζί με την οικογένειά του, νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

"Ακόμη νιώθουμε μεγάλη έκπληξη. Αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι" είπε η μαμά του μικρού στα ρεκόρ Γκίνες.

Ο πρώτος χρόνος της ζωής του Ρίτσαρντ ήταν πολύ δύσκολος για τον ίδιο και την οικογένειά του. Ειδικά οι πρώτοι μήνες.

Η πανδημία κορονοϊού σήμαινε ότι οι γονείς του δεν θα μπορούσαν να μείνουν με το μωρό τους και θα έπρεπε να κάνουν καθημερινά τη διαδρομή από το σπίτι τους στο Γουισκόνσιν, μέχρι το νοσοκομείο στη Μινεάπολη για να δουν το μωράκι τους.

"Τον πρώτο μήνα δεν ήμαστε σίγουροι καν αν θα τα καταφέρει. Ήταν πολύ δύσκολα" θυμάται η μητέρα του μικρού ήρωα. Μετά από 6 μήνες ο μικρούλης πήρε εξιτήριο. "Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είναι το ίδιο μικρό αγοράκι που κάποτε χωρούσε στην παλάμη μου, με το δέρμα του να είναι τόσο διάφανο που μπορούσα να δω κάθε ένα από τα πλευρά του και κάθε του αγγείο", λέει συγκινημένη η γιατρός.

Richard Scott William Hutchinson 1st birthday. micropremie

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ